25 Haziran 2007

Flipin Usulü Pansit


Biliyorsunuz bu web sayfasının en büyük destekçisi güzel tarifleri ve bana mutfakta olan yardımlarıyla sevgili GÖKÇE. Önceden de birlikte hazırladığımız yılbaşı soframız, beraber ekmek yapımımız ve Gökçe'nin tarifi olan hamsili pilav ile sizlerle tanıştırmıştım onu.
Bir gün umarım beraber yemek, pasta kurslarına gideceğiz ve belki de nihai hayalimize birlikte ulaşacağız. Henüz erken...


Haziran başında Gökçeciğimin kocişi onu doğumgünü hediyesi olarak Beldibi Rixos Otel'e tatile götürdü. Tabi ki canım arkadaşım bu tatilde de boş durmayıp beni ve sitemi de düşünerek beğendiği bir tarifi, şef ile bir saatlik bir sohbetten sonra yazmış. Tabi ki kocişinin bu konudaki yorumu bizde kalsın :))

Şefimiz: Murat Onur. Beldibi Rixos alakartlar şefi.
Tarifimiz: Flipin Usulü Pansit

Pirinç makarnası ve susam yağını uzakdoğu ürünleri satan dükkanlarda bulabilirsiniz.

Flipin Usulü Pansit

Malzemeler:
- Pirinç Makarnası (Rice Sticks)
- California Biberi(Sarı Biber)
- Kapya Biberi (Kırmızı Biber)
- Dolmalık Yeşil Biber
- Tavuk Göğsü (Julyen Usulü Doğranmış)
- Susam Yağı
- Soya Sos
- Taze Zencefil
- Susam

Hazırlanışı:
Prinç Makarnalarını iki-üç çorba kaşığı susum yağı ve iki-üç çorba kaşığı soya sosu ile birlikte, üzerine eklediğiniz kaynar suda bekletiniz.
Tavuk göğsünü ve biberleri julyen usulü doğrayınız ve çok az yağ ile önce tavuğu sonrada biberleri ekleyerek (harlı-yüksek ateşte) soteleyiniz. Biberleriniz çok az ölünce altını kısarak soya-susam yağında bekleyen makarnalarınızı ekleyiniz. Ardından damak zevkinize göre biraz daha susam yağı ve soya sos ekleyip bir kaç kez karıştırdıktan sonra altını kapatınız. En son olaraka taze zencefilden cok az bir miktar rendeleyiniz yahut var ise toz olanından çok az üstüne serpiniz ve yine zevkinize uygun miktarda susam tanelerini de ekleyerek servis yapınız.

9 yorum:

gezicini dedi ki...

çok güzel olmuş. boyle değişik bir yemek de denemek lazım arada. bu arada susam yağı yemekte nasıl oluyor? tuzlu mu yağlı mı?
sevgiler
gorki

ayseyaman dedi ki...

Sevgili Selen,
malzemeleri uzakdoğu ürünleri satan dükkanlarda bulabilirsin demişsin. Eğer bildiklerin varsa lütfen not olarak düşebilir misin? Eski blogcu adresimdeki "Tayland mutfağı" yazıma yorum aldım. Bir arkadaşda bu tarz dükkanları merak ediyor sanırım. Ben arastırmaya çalısıyorum ama senin bir bilgin varsa paylasırsan sevinirim.
Güzel tesadüf oldu bu yazın.
Şefimizin ellerine saglık
Arkadasının esi ne dedi merak ettim? eminim komik bişeylerdir. :)
sevgilerle

Adsız dedi ki...

Canım Selenim, Gökçenin ağzına, sohbetine sağlık.. :)) nefis bir tarif..

Sana da kocamanından sevgiler...

Ceylin ve Mert dedi ki...

Selenişkocum,

Pişiren, fotoğraflayan ve yayınlayan herkesin ellerine sağlık :)))
Umarım en kısa sürede o öok güzel hayliniz gerçekleşir ve ben de en sadık müşterilerinizden olurum :))))

Sevgilerimle canımcım,
Senem

Leziz Sofralar dedi ki...

Selencigim arkadasinin emegine saglik cok güzel resimler yakalamis yemekte nefis görünüyor seninde paylasimin icin tesekkürler,sevgiler...

Selen dedi ki...

Gorkicim,
Soruları arkadaşıma yönelttim :) Susam yağı yemekte tuzlu ya da tatlı olmuyormuş sadece yağ katıyormuş.

Ayşeciğim,
Senin sorunu da arkadaşım görmüş :) hatta yorum olarak cevaplamış ama gelmedi. Bu akşam sorup yarın tükkanları yazacağım sana. Bu arada eşi Gökçe yokken bize kahvaltıya geldiğinde anlattı bu macerayı da... Tabi Gökçe sohbet ederken 1 saat beklemek zorunda kalınca pek de hoşlanmamış :) İlk önce her yaptığımız yemeği fotoğraflamamız ve sonra da bu olayın üstüne sanırım bize deli gözüyle bakıyor :)))

Selen dedi ki...

Zerrinim çok öpüyorum.

Senemcim ah keşke keşke... Hayal olmaktan çıkar inşallah bir gün.

Sevalciğim,
Çok teşekkür ederim canım

Selen dedi ki...

Ayşeciğim,
Gökçenin sorularına ilişkin cevabını yazıyorum:
"Gumussuyu'nda otobus firmalarinin olduğu Alman Konsoloslugu'nun ust tarafındaki ara sokakta bir tane kucuk market var

Ikinci olarak Macro Center marketler zincirin'de de bir çok urun yer almakta bir tanesi Ortakoy'de Kuruçeşme tarafina giderken digerlerinin yerleri hakkında pek bilgim yok

Son olarak buyuk Carefour'larda da dedektif tarzinda inceleye inceleye gezildiginde bir cok urune hatta bazen degisik sebzelere bile rastlamak mumkun"
Sevgiler

ayseyaman dedi ki...

Selen'ciğim ilgin ve verdiğin bilgiler için çok teşekkürler canım :)))
Sevgilerle