28 Şubat 2007

Backhaus (bu bir reklam değildir :) )


Merhabalar,
Bugün yine yeni bir yemek tarifimiz yok. İnşallah bir börek tarifim olacak ama halamdan tarifi almayı bekliyorum. Yoksa fotoğraflar hazır. Bir de salata tarifimiz gelecek onun da tarifi var ama fotoğrafı yok :)
Bugün size Backhaus ekmek fırınından bahsetmek istedim. Benim bildiğim iki yerde var. Birisi Ataköy Atrium alışveriş merkezinde diğeri de Nişantaşı'nda.. Backhaus Almanca'da "baking house" yani fırın demekmiş. İnternetten öğrendiğim kadarıyla Mergen adlı bir firmanın kuruluşu. Fakat ikisinin de web sayfası yapım aşamasında :)


Buranın özellikle sovital ekmeğini çok begeniyorum. İçinde çavdar unu, keten tohumu, susam, ayçekirdeği ve soya var. Onun dışında mısır ekmeği, ayçekirdekli ekmek; çavdar, yulaf, buğday, kepek ekmeği; 3 çeşit tahıllı ekmek, Körnlander, Welness (yulaf ve çavdar kepekli), organik buğdaydan yapılan ve 1 ay bayatlamayan Dinkel (isimleri yanlış yazıyor olabilirim :)), 12 lifli Alman ekmeğini de bulabilirsiniz.. Toplamda en az 10-15 çeşit ekmekleri vardır. Körnlander ve Welness da çok zengin içerikli ekmekler. Bunun dışında bir çok tatlı-tuzlu çeşidi de mevcut. Poğaçalar, bademli kayıklar, tartlar, brownie, sandviç çeşitleri, pasta ve kekler...

Denk gelirseniz mutlaka uğrayıp ekmekler hakkında bilgi alın derim. Lezzet 10 üzerinden 10.
Aşağıdaki çilekli tart Backhaus'tan. Bir de Nişantaşı Vali Konağı Caddesi'nde Konak pastanesi var ki onun da çilekli minik tartları çook lezzetli oluyor.

Konak'ın da elma şekerleri, badem ezmeleri, paskalya çörekleri, cheesecakeleri ünlü. Küçücük fakat önünden geçerken sizi vitriniyle içeri davet eden 30 yıllık bir pastane. Fatma Girik Alman Pastası, Emel Sayın ise milföyünün müdavimleriymiş.
Atrium backhaus ve Nişantaşı Konak:



Böyle lezzetli krema ve kıtır tart yapmayı bilen varsa yazsın bana :) Bekliyorum..

Sevgiler

MySpace

4 yorum:

Ceylin ve Mert dedi ki...

Selencim,

Kesinlikle sana katılıyorum, ekmekleri gerçekten çok güzel, biz özellikle ayçekirdekli ve haşhaşlı ekmeklerinin müdavimiyiz :))) Öyle olunca da gelsin kilolar tabi :(((

Öptum çooook,
Senem

Selen dedi ki...

Her daim comment destekcim şekercim Senemcim,
haklısın kilolar bize geliyor da sana pek gelmiyor bence :) fıstık gibisin valla doğuma rağmen.
Öpüyorum cnm

Adsız dedi ki...

Selenciğim,

Sitene sık sık girip bakıyorum...Cok lezzetli tariflerin var...Hatta elmalı turtanı denedim, çok başarılı oldu...Tarifin için tesekkurler...

Leyla

NOT: IFS ne oldu?? Yalın ne alemde??? (anladın sen onu :)) )

Selen dedi ki...

Leylacım,
Acayip sevindim turtamı denemene. Sen ki yemek yapmayı sevmezsin.. Demek ki blogumun amaçlarından biri olan "sevmeyenlere yemek yapmayı sevdirebilmek" misyonunu bir nebze başarmışım :))
Senem ve sen benim comment meleklerimsiniz. Seviniyor çocuk siz yazdıkça :) sağolun

Bu arada yalın öldü, IFS de can çekişiyor :))
öptümm