16 Şubat 2007

Zeytinyağlı Taze Bakla




.............................................................
...........................................................
....................................................................................
Sizlere bahsettiğim düdüklü tenceremle zeytinyağlı baklamı yaptım. Toplamda hazırlaması hızınıza göre değişir ama pişmesi sadece 5 dakika sürdü. Dayanamadım tadına baktım gayet de lezzetliydi.. tavsiye edilir.
Yarım kilo taze baklayı yıkayıp başlarını kesin ve ikiye-üçe bölün. Su ve yarım limonun suyunu karıştırın. Baklaları böldükçe bu suya atın ki kararmasın. Daha sonra 1 demete yakın taze soğanı doğrayın, düdüklüde zeytinyağında hafif çevirin. Soğanlara baklaları da süzüp ekleyin ve tuz ilave edin. Kısık ateşte biraz daha karıştırın. Son olarak yarım limon suyu sıkıp ilave edin ve 1 çay bardağı su+1 çorba kaşığı unu çırpıp ekleyin. Dereotlarını da ince ince kıyıp en üstüne yayın. Düdüklünün kapağını kapatın. Kaynayıp da düdüğü çıktıktan sonra sadece 5 dakikada yemeğiniz hazır.
Sevgiler..

MySpace

Hiç yorum yok: