22 Şubat 2007

Karnı karacıklar ve ultra kolay patatesli tavuk yemeği

Bu da nasıl bir post başlığı dediniz değil mi? Vallahi ben de kuru börülceye karnı kara dendiğini dün akşam eşimden öğrendim :)) Mantıklı aslında gerçekten de göbüşleri kara.. Meğerse Balıkesir'de böyle denirmiş. Ben 27 senedir uyuyormuşum :))


Kuru börülce salatasını yapabilmek için ihtiyacınız olan 1 kase kuru börülce, 2-3 dal taze soğan, dilediğiniz kadar roka ya da dereotu ya da maydanoz. Ölçüler iki kişiliktir.

Börülceleri düdüklü tencerede üstünü örtecek kadar su koyup altını kıstıktan sonra 2 dakika ocakta tutarak kolayca haşlayın. Daha sonra salata kabınıza alıp doğranmış soğan ve yeşillikleri de ekleyin. Limon, tuz ve yağını da ayarlayın. Afiyetle yiyin..




Tavuk yemeği için ise ihtiyacınız olan 9-10 adet tavuk but, 5-6 adet orta boy patates, salça, 1 soğan, 4-5 diş sarımsak, tuz-karabiber.

Tavukları, dörde bölünmüş patatesleri, dörde bölünmüş soğanı, sarımsakları bir tencereye dizin. Üzerine malzemelerin üstüne yakın seviyeye denk gelecek kadar salçayla karıştırılmış su dökün. Tuz ve karabiberini ayarlayın ve pişirin. Çok kolay ve lezzetli bir yemek oluyor. Anneannem çok sever bu yemeği.. Servis yaparken üzerine kırmızı biber serperek daha şık bir görüntü elde edebilirsiniz.

MySpace

Hiç yorum yok: