24 Mart 2007

Doğumgünün Kutlu Olsun Babişko - Çilekli Pasta

Bugün babişkomun doğumgünü.. Ben de hem o sebeple hem de gözümdeki sevgili arpacık (kendi değil de ismi sevimli :) ) alınsın diye Balıkesir'deyim. Büyük şehirde herşey daha zor oluyor biliyorsunuz. O yüzden ben de buradan size tek gözlü canavar olarak yazıyorum :) Ufak bir cerrahi müdehale ile arpacik kardeşle ayrıldık ve tek gözle bugünlük idare ediyorum. Yeni yaş'lı bir haftasonu geçireceğiz."Nice yeni yaşlara hep birlikte inşallah...

DOĞUMGÜNÜN KUTLU OLSUN BABİŞ..












Tarifimize gelirsek.. Çok kolay bir şekilde hazır satılan iki katlı sade keklerden aldıktan sonra pastamızın yapılışına başlıyoruz. Üst süslemesi için çilek ve kenar süslemesi için de dövülmüş fıkdık temin ediyorsunuz. Kremasının tarifi ise aşağıda:

1 kg süt
3 çorba kaşık mısır nişastası
3 çorba kaşık un
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 su bardağı şeker
Hepsi pişirilir. Ilık hale gelene kadar karıştırılır. Ilık hale gelince 1 yemek kaşığı katı yağ eklenip mikserle çırpılır. (Dilerseniz 1 paket krem şantiyi yarım bardak sütle çırpıp bu kremayla karıştırabilirsiniz).

Hazır kekin ilk katını tabağınıza yerleştirin. Üzerine krema sürün ve çilekleri ikiye bölüp dizin. Diğer keki de koyun ve tekrar üst ve yanlarına kremayı yayın. Yanlarını fındıkla, üzerini de yine çilekle süsleyin. Son olarak da tart jölesini üzerinde tarif edildiği şekilde pişirip, kaşık yardımıyla çileklerin üzerine yayın. Jöle çileklere parlaklık verecektir.

Afiyet olsun

15 yorum:

Açalya dedi ki...

Sevgili babaciginin dogum gunu kutlu olsun oncelikle,
Sana da cok gecmis olsun. Cok rahatsiz edicidir o arpacik, kurtulmussun cok iyi olmus. Bir an once goz sagligina kavusman dilegiyle.
Cilekli pastaya da bakmadan geciyorum, bu aralar canim pek herseyler istiyor, gordugumu almak , yemek istiyorum, tutuyorum kendimi elbette. Hamileligimin son iki ayimda kilo almam cok yavasladdi, bunu iyi degerlendirmem lazim :) (bahaneye bak)

pecete dedi ki...

Selen'ciğim,
Çok geçmiş olsun. Balıkesir'de bu işi yaptırarak çok akıllıca hareket ettişsin. Tebrik ederim. Ve ben de babama bu şekilde seslenirim :) sanırım kız çocukları için baba çok farklı bir noktada. İyi ki varlar, İyi doğmuş baban ve anneni bulmuş ve sen olmuşsun... Nice sağlıklı, huzurlu ve mutlu senelere...

Selen dedi ki...

Thanks Acwo, welcome..

Sevgili Açalya,
evet baktım ki büyüyor bu arpacık dedim aldırmak lazım artık. Neyse ki korktugum kadar zor bir operasyon degilmis..Bence de son 2 ayını iyi değerlendir. Seni bilmem ama benim metabolizmam çok yavaş ve hamile kalınca gerçekten de çok dikkat etmem gerekecek yememe. Sağlıklı günler olsun sana..

Sevgili Peçete,
Evet babalar kızlar için çok kıymetli oluyor. Tersi de geçerli tabi ki.. Baba ya da anne için zaten kız çocuk farklı oluyor. Allah herkese bir kız versin valla :) Çok teşekkürler iyi dileklerin için.
Ben de şimdi babama senin güzel kuzucuklarını gösterdim sayfandan.. 'Çok şekerler' fikrime katıldı babam da. Perşembe geldiğimden beri sadece kendi bloguma yazabildim ama İtalya'da 5 çayından sonra çok şey birikmiş sende okuyacak. Pazartesi'den itibaren sayfanda olacağım :) nasıl olsa raporluyum ya..

Adsız dedi ki...

Selen'ciğim çok geçmiş olsun. Arpacığından sorunsuz şekilde kurtulmana çok sevindim. Babanın da bu vesile ile yeni yaşını kutluyorum. Hep birlikte sağlıklı, mutlu ve huzurlu günler geçirmenizi dilerim.
Şebnem ablan

Calisan Anne dedi ki...

Sevgili Selen, çok geçmiş olsun. Fırsattan istifade bi güzel dinlen. Babacığının dadoğumgününü kutlarım. Nice yıllara hep beraber girersiniz inşallah...

canan kufer dedi ki...

selencigim,
cok büyük gecmis olsun sana!!! sevgili babana da dogum günü dileklerimizi ilet lütfen. kizlarin ve babalarin aralari bir bambaska bag, ben de babacigima hic mi hic kiyamam. hele ki sevgili annemizi kaybettikten sonra, kizlarini hic bir seye degismez. yine de bu halde neler yapmissin...helal olsun sana.
sera-mina dan selen ablasina kocaman öpücükler ve "uff"un insallah cabuk gecer.
sevgiler,
canan

Tuba dedi ki...

Selen'cigim, "gozunde arpacik cikarsa, zengin olacaksin derlerdi" eskiden. Bilmem hala inanan var mi? O yuzden keske aldirmasaydin:))) Canim, saka bir yana coook gecmis olsun. Babaciginin dogum gununu ise kutluyorum, beraber gunlerinizin tadini cikarin. Sevgilerimle,

canan kufer dedi ki...

selencigim,
cok büyük gecmis olsun...aslinda ben sana dün gece yazdim, yorumumu göremeyince bak tekrar yaziyorum. aaaaahhh, sasirdim simdi!!!!
güzelim, kendine iyi bak ve güzel tarifin icin de sagol. canim cok cekti simdi, ama bir iki saat daha beklemem lazim. sera-mina uyuyor ve esimin bugün büyük yelken sinavi var, ondan sonra yeriz :-)
sevgiler, canan

sevdamavisi dedi ki...

Selenciğim,
Geçmiş olsun canım ve de babanın doğum günü kutlu olsun. Pastaya gelinece harika olmuş ellerine sağlık. bayıldım görüntüye.. sevgiyle kal

Selen dedi ki...

Şebnem ablacım,
Güzel dileklerin için çok teşekkürler. Öpüyorum.

Esracığım,
Sana da çok teşekkürler.. Burada herkese senden bahsediyorum. Güzel yazılarını ve anne olduktan sonra kurduğun işini duyunca herkes seni tebrik ediyor ;)

Sevgili Canan,
Umarım pastayı yapmış ve beğenmişsindir. Sana da çok teşekkürler. Sera-mina'ya da öpücükler. Yorumlara ancak şimdi bakabildim. Ondan geç yayımladım ve ancak cevap yazıyorum. Tek gözle de olsa sizlerden uzak kalmak istemem..

Tubacım, tüh.. keşke bunu daha önce duysaymışım :). İkinciyi yarın aldıracaktım, vazgeçsem mi acaba :)) ama doktorun dediğine göre daha ufak tefek birkaç tane varmış. Şansım var yani hala zengin olma konusunda. teşekkürler canım

Sevgili Sevda mavisi,
Sana da çok teşekkür ederim. Önümüzdeki günlerde tarifle değil ama buralardan Balıkesir'i tanıtımımla sizlerle olacağım. O yazımda da güzel görüntülerle huzurunuzda olmak dileğiyle...

Minik Kus dedi ki...

Selencim, gecmis olsun. Insallah daha iyidir. Babaciginin da dogum gunu kutlu olsun. Pasta harika gorunuyor. Ellerine saglik.

GANNE dedi ki...

Selen merhaba,
pasta çok güzel görünüyor. Ellerine sağlık. Çilek çok severim ben. Babanın doğum günü kutlu olsun. Sana da acil şifalar diliyorum.

Selen dedi ki...

Minik kuşum :)(kusura bakma böyle demekten kendimi alamıyorum, arkadaşlarımla sık kullandığımız bir lakap da) çok teşekkürler.. İki gözüm de kurtuldu artık. Şimdi dinlenme aşamasındayım bakalım.. Çok sevgiler

Gannecim,
Çok teşekkürler.. Evet pasta çok lezzetli oluyor. Çilek mevsimi de başladı ne de olsa. En kısa zamanda yapıp kocişinle afiyetle yersiniz inşallah. Çok sevgiler

Ceylin ve Mert dedi ki...

canımcım,

babiskonun dogumgununu biz de (ceylo ve ben) kutluyoruz...ve tekrar çok çok geçmiş olsun...bir an önce iyileş ve işe dön :)))) seni bekliyorum :)))

sevgiler,
senem

Selen dedi ki...

Canım ancak yazıyorum, Senemciğim.. Döndüm işe burdan yazıyorum hatta :) Dün Ceylocuğumla da parkta oturduktan sonra keyifliyim şekerim..
Çok sağol, öpüyorum