14 Mart 2007

Doğru yazalım, Doğru konuşalım, Dilimizi Koruyalım ( DDD )



Sevgili Punto ve Berceste bir etkinlik başlattılar. Ben de duymayanlara buradan duyurmak istedim. Konu Türkçe'mizi düzgün kullanmak. Kendilerine çok teşekkür etmek istiyorum. Ben de Türkçe'yi olabildiğince düzgün kullanmaya çalışanlardanım.

Geçenlerde verdiğim "karnabahar salatası" tarifini yazarken tereddüt etmiş ve "karnıbahar" mı "karnabahar"mı diye TDK'nın web sitesine başvurmuştum. Doğrusu "karnabahar"mış.

Bu etkinlikten bahsetmeden edemedim. Sizler de emin olmadığınız kelimeler için mutlaka TDK'ya başvurun. Ayrıca internetten araştırırken de bireysel olarak ortaya çıkmış olan bir site keşfettim http://www.dilimdilim.com/ . Size de duyurmak isterim.

Sevgiler

3 yorum:

Berceste dedi ki...

Sevgili Selen, desteğin için teşekkürşer. Sen anlatmaya başlamışsın bile. Anlatım için gönüllü arkadaşlarımızı bir sırayla izleyeceğiz. Her ayın birinci ve üçüncü pazartesi günü ev sahibi olan arkadaşımız ''Dil Yarası'' grubumuzda belirlediğimiz konu ile bizlerle birlikte olacak. Pazartesi günü Yogurtland, Fethiye bizlere de/da konusunu anlatacak, ayrı yazılan, -de hali olan... Orada buluşmak dileğiyle.

pecete dedi ki...

Selen'ciğim, (not: -ciğim diyebilir miyim?) yazın çok güzel olmuş. Ellerine sağlık. Bizim bu konu ile ilgili bir grubumuz var. Katılamak istersen sana davetiye gönderebilirim. Her 15 günde bir , bir konu ile ilgili etkinlik yapılıyor. Sen de bir konu seçip etkinliğe katılabilirsin. Katılırsan çok sevinirim. Görüşmek üzere...

Selen dedi ki...

Merhaba sevgili Berceste,
Etkinliğinizi büyük bir keyifle takip ediyorum ve pazartesi gününü de iple çekiyorum. Çok sevgiler

Sevgili Peçeteciğim,
Çok teşekkürler. Etkinlik günleri dışında olduğundan örnekleri kaldırdım yazımdan. Bir de bunlar benim taktiklerimdi, bu kelimelerin türetilmesi bu şekilde mi bilmiyorum. Faydam olsun derken dil kurallarına ters bilgi vermiş de olmayayım istedim :)
Davetiye tabi ki isterim ve çok sevinirim. Konu seçip, detaylı araştırıp, doğru ve kesin bilgi ile karşınıza çıkmak daha faydalı olacaktır.
Sevgiler