22 Mart 2007

Aldım, kullandım, çok memnunum..

Sevgili Tuba beni bu oyuna davet etmişti biliyorsunuz. Ben de düşündüm, taşındım, evde en çok kullandığım ve kullanmaktan memnun olduğum birkaç eşyamı sizlerle paylaşmak istedim. Sonrasında ise Tuba'ya bir süprizim var :)

Önce mutfaktan başlayalım, sonra da günlük kullandığım eşyalar arasında sevdiğim birkaçına bakalım:

Bu sebze haşlama süzgecimi çok seviyorum. Bana halamın hediyesi.. Tencerenin altına 2 parmak yükseklikte su koyup buharda sebzelerimi haşlamamı sağlıyor. Daha sağlıklı bir yöntem, vitaminler suda kaybolup gitmiyor..

Çırpıcım her durumda imdadıma yetişiyor. Küçük elli ve güçsüz kollu :) biri olarak çatalla bu işi yapmaktansa hemen çırpıcıma başvuruyorum. Kolunu çevirmek yeterli ve çok basit.

Bu makarna kaşığını keşfettiğimde çok mutlu olmuştum. Özellikle kırmadan pişirdiğim spaghetti'leri tencereden tabaklara servis yaparken makarnalar benden kaçamıyor. Avuçlamışcasına tutuyorum onları bu kaşık sayesinde.

Süzgeçli bardaklarım bana çok şık ve kullanışlı geliyor. Özellikle adaçayı, ıhlamur gibi aktardan aldığım çayları bu bardaklarda demleyip içiyorum. Misafirim olduğunda sunmak için de gösterişli buluyorum.

Fırçamı özellikle tencere yıkarken kullanmak için aldım. Fırça sert olduğundan kirleri kolay çıkartıyor ve en önemlisi mutfağımda bir çiçek gibi duruyor.

Düdüklülerimden daha önce de bahsetmiştim. O kadar çok işime yarıyor ki.. Çalışan biri olarak iş dönüşü yemek yapmam gereken durumlarda imdadıma yetişiyor. Bazen ikisini birden kullanıyorum. O kadar hızlanmamı sağlıyor ki anlatamam. Yoksa evde bir kocimik var karnı acıkan ve dakka başı mutfağa uğrayan :)

Başucumda duran bu askı kızlara kolye ve küpelerimi asıyorum. Sanmayın ki bu kadar takım var.. Ben bir takı canavarıyım, itiraf ediyorum. En ucuzundan pahalısına, beğendiğim bir tasarım olunca dayanamayıp alıyorum. Bu askılar dışında bir de gardrobumda göz göz ayrılmış bir takı çekmecem var :)

Mum söndürücümü Mudo'dan almıştım. Mumu üflediğinizde bazen nefesiniz çok kuvvetliyse erimiş mumu etrafa saçarsınız ya, söndürücü ile bu olasılık sıfıra iniyor. Ayrıca çok eğlenceli.. Sanki her mumu 'sir' ilan ediyorsunuz.

Garfield kitap tutucum kitaplığımda çok şeker duruyor (Teşekkürler Ayşegülcüğüm). Ben 27 yaşında küçük bir kızım sanırım. Hala kendime oyuncak alırım (çocuğum olduğunda hiç yeni oyuncak almaya gerek yok) ve bibloları, ıvır zıvır, ıncık cıncıkları çok severim.

Bu kapı önü taşımı da ben boyadım. Her ne kadar kurbağaya benzetmeye çalışsam ve benzememiş olsa da :) annemlerde daha iyi çalışmalarım mevcut. Onlara bir kedi ve bir de kartal deseni boyamıştım ki onlar oldukça başarılıydı.

Son olarak da İkea'dan (iyi ki açıldı) aldığım ahşap çekmecelerim fişlerimi, kredi kart ekstrelerimi, silgi-bant-not kağıdı gibi ufak ama yer kaplayan eşyalarımı o kadar toparlıyor ki... Onlardan da çok memnunum.

Bir de geçenlerde e-posta ile aşağıdaki yumurta sarısı ayırma aparatının resmi ulaştı bana. Kullanışlı görünüyor ama gerçekten kullanmak ister miyiz bilinmez :))

Evet sevgili Tuba, biraz geç oldu ama oyununa katıldım sonunda. Ve sana süprizim aşağıda.. Bu cheesecake'i tanıdın heralde? Evet oreo cheesecake oldu sana eti negro cheesecake :) Dün akşam arkadaşlarıma ikram ettim, herkes çok beğendi. Teşekkürler tarifin için.. Benim kalıbım biraz daha büyük olduğundan sanırım kekim ince oldu. İtiraf ediyorum seninki daha güzel görünüyor :) Üzerine sos olarak da kuzenler davetimdeki şokonun sosundan yaptım.

9 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba, mum söndürücüyü ilk defa gördüm, çok değişik bir alet:)

Tuba dedi ki...

Selen'cigim, evdeki esyalarin hangisine bakacagimi sasirdim valla. Sebze pisiricisi cok kullanisli gorunuyor. Yumurta ayiricisini kullanmak istemeyecegimden eminim:)). Kupe/kolye askilarina bayildim.
Oreo yada daha dogrusu eti negro cheesecake'in super gozukuyor. Kendine haksizlik etme, benimkinden bile guzel duruyor. Ellerine saglik, afiyet olsun, faydali bir tarif verdigime cok sevindim. Cok cok sevgilerimle,

Açalya dedi ki...

Kapi tasina bayildim, yaratici insansin. Kolye askisi da derhal edinilmesi gereken bir alet.

Calisan Anne dedi ki...

yumurta ayracı fikrine koptum. Adamlar nelere kafa yoruyorlar :)

Sinem Keleş dedi ki...

Selen merhaba,

Mühendis hanımların blog aleminde çoğalmasına çok seviniyorum, artık bir takipçin daha var diyebiliriz:)

Adsız dedi ki...

Merhaba, bence kapı taı şahane olmuş. Kurbağa gibi :))

SImmsıcak sevgilerimle...

Selen dedi ki...

Sevgili Pembeli, ben de ilk gördüğümde çok hoşuma gitmişti. Özellikle misafirler varken mum söndürmek pek şık oluyor :)

Tubacım,
Evet tarif başarıyla tamamlandı. Çok teşekkürler

Sevgili Açalya ve Zerrin,
Bir ara taş boyamaya merak sarmıştım. Gerçekten keyifli bir hobi. Evde kalan yağlıboyanız varsa tavsiye ederim.

Esracığım,
Haklısın valla adamların işi gücü kalmamış, nereden yumurtanın akını akıtsak diye düşünüyorlar :))

Sinem hoşgeldin,
Tanıştığımıza sevindim. Sen de bir mühendis hanımsın sanırım :) Çok sevgiler sana da..

MorKoyun dedi ki...

yumurta ayirici bitirdi beni Selen:) ayrica gecmis olsun...

Adsız dedi ki...

Greets!

It is my first time here. I just wanted to say hi!