31 Ocak 2007

Annemin bisküvili muhallebi pastası


Malzemeler:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 3 silme fincan un
- 1/3 becel
- 1 paket petibör bisküvi


- 1 paket vanilya

Yapılışı:
Yağ eritilir ve un eklenerek pembeleşinceye kadar karıştırılır. Daha sonra ocaktan alınarak ılıması sağlanır. Ilıyınca süt ve şeker de eklenerek pişirilmeye devam edilir. Kıvamı koyulaşmaya yakın vanilya da ilave edilir. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alınır ve mikserle çırparak un toplarının yok olması sağlanır.
Borcama, havanda dövülerek toz haline getirilmiş bisküviler yayılır. Üzerine muhallebi dökülür. Ilıklaşınca buzdolabında dinlendirilir. Muhallebi pastadan dilimler kesilerek ters çevrilerek servis yapılır.


Burada dikkat edilecek 2 nokta var. Ben biraz küçük bir borcamda bu işlemi gerçekleştirdiğimden ters çevirme esnasında bisküviler dağıldı :). Ben de kenar süsü yaptım. Siz daha büyük bir borcamda (muhallebiyi döktüğünüzde 1 cm yükseklikte olacak kadar) yaparsanız, servis yaparken 2 dilimi üst üste koyarak daha şık bir görüntü elde edebilirsiniz. Ayrıca buzdolabında 1 gün bekletip ertesi gün servis yaptığınızda muhallebiyi çok daha rahat şekilde dilim halinde alabiliyorsunuz.

Afiyet olsun.


MySpace


1 yorum:

Adsız dedi ki...

çok samimi sıcacık bir site. Yemek tarifleri sanki kendi mutfağımdan çıkmış gibi. Bisküvili muhallebi pastasını da çok severim. Hemen yapacağım.

Eline sağlık.

Ayşe