19 Ocak 2007

Zeytinyağlı Kabak



Malzemeler çok basit, bu yemeği çok pratik olarak hazırayabilirsiniz. 3-4 adet kabak, istediğiniz miktarda xxxx yeşil biber, taze soğan, kuru soğan, küp doğranmış domates, tuz, yarım limonun suyu.

Kabak hariç sebzeleri doğrayıp limon suyu ve tuzla harmanlayın. Daha sonra kabakları yassı yassı ya da xxxx önce boyuna 4 e sonra da enine 3 e bölüp hazırlayın. Tencereye bir sıra kabak sizin üzerine harmanladığınız sebzelerden yayın, tekrar kabak dizin ve sebze yayın. En son üzerine yağ gezdirin ve 1 çay bardağı kadar xx su ekleyin. Yaklaşık yarım saat içinde pişirin. Piştiğinde üzerine dereotu doğrayın ve servis yapın. Çok sağlıklı ve lezzetli, bir o kadar da basit bir yemek. Afiyet olsun.

MySpace




Hiç yorum yok: