30 Ocak 2007

6. tarif: Zeytinyağlı Havuç

6. tarif de sonunda geldi. Girit'e uygun olarak zeytinyağlılardan gitmeye devam ediyoruz. Ve karşınızda zeytinyağlı havuuuuuuçç...
Gerekli malzemeler dilediğiniz kadar havuç (ben migroslardaki hazır paket havuçlardan aldım), 3/4 demet XXX taze soğan, 1 avuç pirinç, 1 demet dereotu (ben çok sevdiğimden bol koydum), tuz, şeker.


Taze soğanları doğrayıp zeytinyağında hafif öldürün. Daha sonra doğradığınız havuçları da ilave edin ve biraz daha kavurun. Son olarak tuz, 1 tutam şeker serpiştirin ve pirinci de katıp 1 çay bardağı kadar su koyun. Kaynayınca kısık ateşte pişirin. Pişince dereotunu da en üste yayın ve tencerenin kapağını kapatıp 5-10 dakika bekletin. Afiyet olsun..

MySpace



Hiç yorum yok: