31 Ocak 2007

Fırında kaşarlı mantarlı tavuklu püre

Bu tarif de benim uydurmalarımdan.. İsmi biraz dıdısının dıdısı gibi oldu :)


Şimdi efenim, öncelikle 5-6 orta boy patatesi yassı doğrayıp haşlayın ve biraz da süt ekleyip püre halinde ezin.
Bir taraftan da dilediğiniz kadar mantarı (ben hazır paket mantarlardan kullandım, cevizden küçüktü mantarlarım)yıkayıp dilerseniz ikiye bölün, 3-4 çarliston biberi doğrayın ve kuşbaşı tavuk ekleyerek tavada yağda çevirin. xxx Sulanınca suyunu çekene kadar pişirin.
Püreyi yağladığınız fırın kabının tabanına yayın ve xxx düzleştirin. Üzerine mantar-tavuk-biber karışımını yayın. En üste dilimlediğiniz kaşarı serin ve 170 derecede ısıttığınız fırına koyun. Kaşarlar eriyince servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun..






MySpace




Hiç yorum yok: