20 Nisan 2007

YE#21 - Tavuklu aperatif


İkinci tarifimin ismi yok. O yüzden adını tavuklu aperatif koydum. Lezzetli ve kolay bir tarif, tek başına da yetecek kadar doyurucu.

Malzemelerimiz:
5 adet kabak,
2 adet havuç,
1 paket kremalı mantar çorbası,
1 tavuk göğsü

Kabak ve havucu rendeliyorsunuz. Kabak rendesini biraz sıkarak suyunu alıyorsunuz (ben yapmamıştım ve fırında çok sulandı). Tavuğu da küçük parçalara doğruyorsunuz. Bu malzemelere çorbayı da katıp harmanlıyorsunuz. Yağladığınız borcama malzemeleri koyup 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızana kadar pişiriyorsunuz.

Çıkarmanıza 5 dakika kala dilerseniz benim gibi üzerine kaşar rendesi serpebilirsiniz.

Ben kabağın suyunu süzmediğimden (acemilik işte :) ) biraz lapa görünümlü oldu ama tadı süperdi. Sevgiler..

4 yorum:

sevdamavisi dedi ki...

Selinciğim,
çok güzel tarifler yapmışsın ellerine sağlık. Bir o kadar da ilginç. Hemen dikkatimi çekti farklılığı. sevgiler

GANNE dedi ki...

Selenciğim, bu da çok güzel görünüyor. Ellerine sağlık.

aslı dedi ki...

Selen'cim ellerine sağlık tariflerinin hepside mükemmel olmuş ne çok tarif öğrendik etkinlik sayesinde ....iyi bir hafta sonu diliyorum ....sevgiler...

Selen dedi ki...

Sevdacığım, Ganneciğim ve Aslıcığım,
Hepinize çok teşekkürler. Etkinliklere farklı tariflerle katılmaya çabalıyorum ki herkese katkım olsun. Beğendiğinize çok sevindim.
Sevgiler