09 Nisan 2007

Tahinli sos, Fırında Bonfile, Lama Pilavı ve Nişan-Düğün Pastalarım

Bu aralar zaman bana yetmiyor. Havalar güzelleştikçe ve ben de haftasonu gezdikçe bloguma ancak haftaiçi iş yerimden zaman ayırabiliyorum. Bu sebeple de komşu blogları doya doya gezip yorum bırakma şansım azalıyor. Bu konuda üzgünüm ve hepinizden sizlere rötarlı bırakacağım yorumlar için özür diliyorum. Haftasonum güzel geçti. Cumartesi akraba günü ve akşam bir konser; pazar günü de boğazda kahvaltı ve akşam yemeğine misafir ağırlama.. Dünkü akşam yemeğimden size de sunmak istedim.

Menü:
Sebze çorbası
Fırında et Lama Pilavı :)
Yeşil salata
Özel soslu roka salatası
Zeytinyağlı barbunya

Öncelikle roka salatasının özel sosundan başlamak istiyorum. Ümran ablacığıma teşekkürler.. Tahinli Sos:
1 kahve fincanı tahin
1 çorba kaşığı mayonez
1 limonun suyu
1 kahve fincanı su ( sosun cıvıklığına göre daha az da koyulabilir)
Tuz-karabiber
Kekik

Tüm malzemeleri karıştırıyorsunuz. Rokaları doğrayıp üzerine sosu yayıyorsunuz ve elinizle ufaladığınız cevizleri serpiştiriyorsunuz. Çok lezzetli bir sos. Dilerseniz içine biraz dereotu doğrayabilir, 1-2 diş de sarımsak sıkabilirsiniz.

Eti ise önce biraz zeytinyağı, biraz su, tuz, karabiber, kekik karışımda sera stretch'e sarmalayıp buzdolabında 1-2 saat kadar beklettim. Sonrasında yanmaz fırın torbasına bu karışımı koydum. Ayrıca 1,5-2 su bardağı su, 1 kaşık domates suyu ve 1 tatlı kaşığı da salçayı karıştırıp torbaya döktüm. Torbanın ağzını bağlayıp tepesinden tek yerden deldim ve önceden ısıtılmış 190 derece fırında 45 dakika pişirdim. Yumuşacık ve çok lezzetli oldu.

Etin yanında ise Muhterem'in Lezzet dergisinden aldığı tarifle bize sunduğu, sonrasında Lama'dan pilav pastası olarak tarifini aldığımız ve ardından da Gülenay'ın Lama pilavı olarak lanse ettiği pilavdan yaptım. Ben tavuksuz yaptım bu pilavı. Bir konserve Tat karışık garnitürü biraz kıyılmış dereotu ile karıştırıp az su ile ocakta hafif haşladıktan sonra suyunu süzüp pişirdiğim pilavıma kattım. Şehriyeleri tabana yayıp üzerine de pilavı yerleştirdim ve ters çevirip servis yaptım. Diğer ölçüler ve tarif Muhterem ile aynı.

Düğün pastaları yazımı okuyunca sevgili Calimero ve Esracım, benim nişan ve düğün pastamı merak etmişler. Fotoğraflarını aşağıda sunuyorum.




Haftaya iyi bir başlangıç yapın ve tüm haftanız güzel geçsin.. Sevgiler

6 yorum:

Minik Kus dedi ki...

Hem yemekler, hem de pastalarin harika gorunuyor. Yemekler icin senin, pastalar icin ustalarin ellerine saglik :)

sevdamavisi dedi ki...

Selenciğim,
seni bir oyuna dahil ettim umarım kızmazsın:)))

aslı dedi ki...

Her şey tek kelimeyle harika olmuş ellerine sağlık...sevgiler..

yemek dedi ki...

Selen, seni yeni bir oyuna davet ettim. Katılmak istersen ayrıntılar sayfamda canım.
Sevgiler...

Selen dedi ki...

Minik Kuşum ve Aslıcığım çok teşekkürler

Sevda mavisi ve Lavantin, davetinize teşekkür.. bakalım siz de yazımı beğenecek misiniz.
Sevgiler

LaMa dedi ki...

Tum yemekler super gorunuyor , pastalarin da oyle :)
Lama pilavi ismini cok sevmistim, senin de kullanmana cok sevindim Selen ;)
Sevgiler