05 Nisan 2007

Hollywood Düğünleri - Düğün Pastaları

Merhabalar,

Bugün sizlerle farklı ve çok keyifli bir konuyu paylaşmak istiyorum. Dün gecenin 2'sinde yatmadan önce televizyon kanallarını dolaşırken, Fox Tv'de bir programa rastladım. Hollywood düğünlerinden bahsediyordu. Düğünler, organizasyonlar her zaman hoşuma gitmiştir. Kendi düğünüme de bir sene boyunca bir organizatör edasıyla hazırlanmıştım. Evlendim bitti diye düğünlere ilgim kaybolmuş değil. Artık evlilik dergilerini almayı bırakmış olsam da, organizasyonlara merakım geçmedi.

Bir de dün pastacı Burcu ve gelincik Burcu'nun sayfalarını ziyaret edip bir kez daha pastalara baktıkça heveslendim. Pasta yapımı ile uğraşan arkadaşlara da ufacık bir fikir katkısı olursa bu yazımın ne mutlu bana...

Dün gece sadece 10 dakika baktığım programda iki ünlü çiftin düğün pastalarından bahsediyordu. Aklımda tutabildiğim isimlerle ve 'wedding cakes' adıyla internet taramamı yaptım ve size yazımı hazırladım. Eminim bu pastaları beğeneceksiniz.

İlk pastamız Law&Order dizisinin oyuncusu Mariska Hargitay ve Peter Hermann düğününden. Pastayı www.verydifferentcakes.com hazırlamış. Swarovski taşlarından yapılmış çiçek, kelebek ve isimlerinin baş harfleriyle süslü, yaklaşık 2 metre boyunda, pembe ve turuncu renklerde 6 kattan oluşan enfes bir pasta..

Firmanın kabaca yaptığı şu: kekinizi seçtikten sonra pastanıza çiçek, harf, kalp ya da kelebekten hangilerini istediğinize karar veriyorsunuz. Sonrasında her biri için istediğiniz swarovski taşların rengini, örneğin çiçeğin şeklini ve hangi nesneden kaç adet istediğinizi seçiyorsunuz. Ve pastanız sizin için hazırlanıyor. Pastaların yaratıcıları Tammy ve Luke.

Very Different Cakes 1997 yılında Tammy Massman -Johnson'ın pasta dizayn firmasıyla başlamış. O zamanlar inci tozu, swarovski kristalleri kullanarak yaptığı pastalar yüksek tabakanın ve stil dergilerinin dikkatini çekmiş. 2003 yılında Tammy'nin kocası Luke büyük swarovski taşlarıyla bir pasta üzeri isim süslemesi yapmış ve bu pasta çok ilgi görmüş. Luke sanat yöneticiliği işini bırakıp eşiyle birlikte bu işe soyunmuş. Mart 2004 itibariyle ülkedeki en iyi pasta tasarımcıları arasına girmişler.

Aşağıda da firmanın taslak çizimlerini ve
bahsettiğim düğün için taslak çalışma, süsleme nesneleri ve gerçek pastayı görebilirsiniz.
Aşağıda sağ üstte ise bu pastanın en üst katı ve diğer örnekler yer almakta.. Ne kadar şık ve yaratıcı değil mi? Bu pastanın maliyeti 4000 dolar civarındaymış.
Diğer vereceğim örnek ise hip-hop şarkıcısı olan (ben ilk defa duydum adlarını) Kelis ve Nas'ın düğün pastası. 5 katlı, şekerden güllerle bezenmiş ve 23 karat altın kaplanmış pastanın fotoğrafı aşağıda mevcut. Fakat onların düğününde asıl ilgimi çeken, misafirlere sundukları çikolata çeşmesi. Çileğinizi alıp çeşmenin altına tutuyorsunuz ve çikolataya bulayıp afiyetle yiyorsunuz. Televizyonun söylediğine göre bu çeşmenin maliyeti 2000 dolar civarındaymış.

Televizyonda bu çikolata çeşmesini görmenizi isterdim. Hiç durmadan sürekli akıyor. Cennette gibi hisseder insan kendini :). Bu çeşme de Dylan's Candy Bar'dan yaptırılmış.

Peki diğer çılgın ünlülerin pastaları nasıl? Ben üçünü seçtim ve size sunuyorum. Tümünü http://www.weddingsutra.com/planning/celeb_cakes.asp adresinde bulabilirsiniz.

Donald Trump'un düğün pastası yaklaşık 1,5 metre yüksekliğinde, 25 kg ağırlığında, 7 katlı ve 3000 beyaz gülle kaplanmış.


Prenses Mette-Marit'in pastası ise 140 kg ağırlığında, 2.7 metre uzunluğunda ve 7 katlı.

Aktör Blair Underwood ise yaklaşık 2 metre uzunluğunda, Eyfel kulesi şeklinde bir düğün pastası hazırlatmış. Pasta ışıklıymış ve kulenin ilk katında gelin ve damadın sembolü maketler varmış.

Tam paparazzi blog'u gibi oldu değil mi? :)) Benim nişan pastam Pelit pastanesinden, düğün pastam ise Foodie's (Emel Başdoğan) dendi. Düğünümüz Balıkesir'de olduğundan pastayı bozulmadan götürme derdimiz vardı. Bu sebeple maket olan bu pastalar çok pratik oldu.Pastayı sadece sizin keseceğiniz kısma yerleştiriyorlar. Keseceğiniz zaman neresinden kesilecek diye biraz düşündürüyor insanı o kadar :)

Sevgiler

9 yorum:

Unknown dedi ki...

merhabalar selen,

blog dünyasında önce arzu'nun (ceylin'in halası) blogunu keşfettim, ordan minik ceylin'inkini, ordan da seninkini :)) hatta resmini bile gördüm :))

cok güzel bir blog, tarifler çok güzel, çok iştah açıcı...ama bu pastalara bayıldım...sanat eseri gibi gercekten...bizimle paylaştıgın için tesekkurler...

sevgiler,
asude

Adsız dedi ki...

Merhaba,

hepsi birbirinde şahane yahu.. :)))

ne iyi etmişsiniz... Hayal gücünün sınırı yok

Selen dedi ki...

Merhaba Asude,
Hoşuma gidenleri paylaşmak beni mutlu ediyor. Beğendiğine sevindim.
Ben de Ceylin'in ve Zeynep'in sayfalarında yorumlarını görüyordum. Hatta yakın zamanda Zeynep'in sayfasından senin sayfana ulaşmış ve uçaktaki maceranı bile okumuştum gözlerim faltaşı gibi açılarak..
Bu arada ikinci gezgin kim?
Sevgiler

Merhaba Zerrin,
Evet ben de bayıldım pastalara, sanat harikası yaratmışlar.
Sevgiler

pecete dedi ki...

Taşlı pastaları 10 gün önce keşfetmiştim. Fiyatlarını duyunca aman keşfettiğim yerde kalsınlar dedim... Bilgiler çok güzel olmuş. Elelrine sağlık

Calisan Anne dedi ki...

Selen, yazı çok şık olmuş ellerine sağlık, e bu kadar laf üstüne senin düğün pastanı merak ettim, onu da ekleseydin:) Sevgiler, Esra

Calimero Mutfakta dedi ki...

Selencim
insanin baktikca bakasi geliyor bu pastalara agzi sulanarak:) Eger fotolari varsa sizin dugun ve nisan pastalarinizi da gormek isterim.
Sevgiler

Nukhet dedi ki...

Sevgili Selan
Zaten son gunlerde pasta yapmaya merak salmis durumdayim sen de tutup bunlari yayinliyorsun. Su an mutfakta olup yapasim geldi. Paylastigin icin tesekkurler.

munevver dedi ki...

Selen,günaydın!Pastalar ne kadar hoş.3000 güllü ve Eyfel Kulesi şeklindeki pastayı beğendim.Evleneceklere kolay gelsin!!!
Sevgiyle,Nane Limon

Selen dedi ki...

Sevgili Ayşem,
Cumartesi günü Fox Life'ta yine aynı program vardı. Bayılarak tekrar izledim :) Ama fiyatlar dehşet gerçekten..

Esracığım ve Calimerocuğum,
Nişan ve düğün pastalarımı sizin için ekledim.

Sevgili Nükhet,
Valla ben de pastacılık kursuna başlasam mı diye düşünmeye başladım. Çok keyifli bir işe benziyor.

Sevgili Münevver,
Evleneceklerin işi zor gerçekten de. Zor ama keyifli, sabırlı olunması gereken bir dönem. Pastalar gerçekten de herkesin isteyeceği türden..