16 Nisan 2007

Bisküvi kenarlı şoko soslu pasta

Bugün DDD etkinliğinin Nisan ayı ikinci yazısı sevgili Peçete'den geldi. Konu Noktalama işaretleri. Noktalama İşaretlerini bölüm bölüm inceleyecek olan Ayşem başlangıç olarak 5 adet noktalama işaretini ve kullanım yerlerini bizimle paylaştı. Bunlar nokta, virgül, noktalı virgül, iki nokta ve üç nokta. Kendisine bu güzel ve bol örnekli yazı için teşekkür ediyorum.

Bu aralar kimin bloguna uğrasam kenarına bisküvi dizilmiş pastalardan bahsediliyor. Lamanın da Halley'le denediği ve yerçekimine karşı gelemeyen pastasından sonra ben de sevgili Tarifname'nin kedi dili ile yaptığı tiramisusundan esinlenerek bir pasta yapmaya karar verdim. Fotoğrafı o kadar güzel görünüyordu ki.. Ölçüleri ve tarifi biraz değiştirdim. Kendi tarifimi buradan yayinliyorum. Tarifname'nin tarifine de buradan ulaşabilirsiniz.

Malzemeler:
1 adet Uno pastaban
2 tatlı kaşığı nescafe
1 bardak süt
1 paket Eti finger bisküvi

Şoko sos için:
1,5 bardak su
4 çorba kaşığı şeker
2 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı mısır nişastası

Krema için:
5 su bardağı süt
3/4 su bardağı şeker
1 su bardağı kepekli un
2 paket vanilya
2 yumurta sarısı
200 gram (1 paket)labne peyniri

Krema malzemelerini labne peyniri hariç tencerede karıştırıp, muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Soğuyunca labne peynir ekleyip mikserle iyice çırpın.

Kelepçeli kalıbınıza pastabanın alt katını yerleştirin. Etrafına Eti finger bisküvileri dizin. Nescafeyi 1 su bardağı süt ile karıştırın ve karışımın yarısı ile pastabanı hafifçe ıslatın. Kremanın yarısını üzerine yayın. Pastabanın üst katını da nescafeli süt (az gelirse sulandırabilirsiniz) ile ıslatıp yerleştirin ve en üste de kremanın kalanını yayın. Buzdolabında 4-5 saat dinlendirin. Ben kekin tiramisu kadar ıslak olmasını ve yayılmasını istemediğimden az ıslattım.

Şoko sosunu da sürekli karıştırarak pişirin. Kaynama sıcaklığına gelince altını kapatın ve soğuyana kadar karıştırmaya devam edin. Dinlenmiş pastanızı dolaptan çıkartın şoko sosu da üzerine yayıp servis yapana kadar buzdolabında muhafaza edin.

Afiyet olsun.

18 yorum:

Ceylin ve Mert dedi ki...

canımcım,

ellerine sağlık, döktürmüşsün yine :))) annemin çarşamba günü misafiri gelicek, pasta olarak ne yapsam diyordu hemen bir çıktısını alıyorum, akşam anneciğime veriyorum sekercim.

optum coook,
senem

GANNE dedi ki...

Selenciğim, ellerine sağlık. Çok güzel görünüyor pasta. Üstündeki sosa bayıldım. Geliyorum yemeye. :)
Pastanın kenarına kremayı ben çok düzgün süremiyorum. Bu durumlar için kenarları biskuvilemek en güzeli. Yazdım kenara, bir dahaki pastada deneyeyim.
Sevgiler..

Selen dedi ki...

Senemcim,
Umarım annen dener ve beğenir pastayı. Yapımı da kolay üstelik..
Benden tavsiyesi, sizden denemesi :)

Gannecim,
Gel gel beraber yiyelim. Bence de bisküvi şık bir görünüm katıyor. dediğin gibi en üstteki şoko sosun yayılmasını da önledi..Sevgiler

Açalya dedi ki...

mmmmm, o biskuvileri once kedi dili sandim, sonra farkettim. Sos cok guzel gozukuyor...elerine saglik.

Tuba dedi ki...

Selen'cigim, pasta cok guzel gozukuyor, ellerine saglik. Guzel bir fikir, sevgilerimle,

Defne dedi ki...

Uff, ne istah acan bir goruntu. Beni yoldan cikariyor bu pastalar, bu gidisle kilo alacagim zira yapmamak icin kendimi zor tutuyorum. Tariflerim arasina kaydetmekte tehlike yok ama :) cunku cok hos. Ellerine saglik.

Adsız dedi ki...

pasta harika görünüyor,hele o sosu...ellerinize saglik.

Minik Kus dedi ki...

Off off bugun butun bloglarda harika seyler var. Selencim bu ne guzel bi pasta ya, hele dilim halinda fotograf super gorunuyor. Ellerine saglik, ofiste agzimdan sular akmaya baslayacak simdi :)

Calimero Mutfakta dedi ki...

Selen cim cok nefis olmus, ellerine sağlık.. Ganne yle geliyoruz yemege:):)

canan kufer dedi ki...

selencigim,
ne bu güzellik? hele sosun kenarina dogru akisi bana sevgili gary rhodes'un söyle ustalikla hazirladigi ve insanin gözünün önünde sosun nazli bir sekilde yavas yavas akisini hatirlatti.
ellerine saglik,
sevgiler,
canan

Adsız dedi ki...

Merhaba Selencim, pastanın kenardan akan sosu görünce inanılmaz canım çekti ellerine sağlık.

Selen dedi ki...

Açalyacım,
Umarım doğuma az kala canını çektirmemişimdir. Canın çektiyse hemen yollıyım sana da fedexle :)
Bu sosu birçok şeye kullanabilirsin valla harika bir tadı var ve suyla yapıldığından hafif oluyor.
Sevgiler

Tubacım,
Valla fikir kaynaklığı için tarifnameye teşekkür etmek lazım.Sayesinde lezzetli bir pasta çıktı ortaya.Beğendiğine sevindim canım.

Defnecim, canım,
Ben bu blogu açtığımdan beri kaç kilo aldım bir bilsen. Eşime de kilo aldırdım tabi... Ama kaydet bence de acil durumlarda kullanmak üzere. Belki de bir davayı kazanışını kutlarken yaparsın ;)

Sevgili kızılcık şurubu,
Hoşgeldin, ziyaretin ve iltifatın için çok teşekkürler..

Selen dedi ki...

Minik kuşum,
Başka nerelerde var güzel tarifler, hemen bakayım ben de :). Ben işyerinden herkesi ziyaret edemediğimden genelde haftada 1 kez topluca ziyaret yapabiliyorum. Beğendiğine çok sevindim canım.. Aman dikkat, ofiste adın çıkmasın :)

Calimerocum,
Gelin valla bekliyorum. Söz konusu misafir ağırlamak olunca daha neler yaparım neler :)

Canancığım,
Evet bilerek olmasa da o sos çok güzel aktı dilimlerin kenarlarından. Bu sosu sana da tavsiye ederim. Tariflerine süsleme olarak yakışacaktır. Sera-mina'ya öpücükler

Sevgili Pembelicim,
Çok teşekkürler.. Sen de çikolata tutkunlarındansın sanırım ;)

Adsız dedi ki...

Merhaba , canımcım pasta şahane görünüyor. nefisss ...

Bu sırada ruşeymli unlu ekmek tarifini sen sormuştun değil mi? Adres yoktu ama sen olabilirsin diye düşündüm? Eğer sensen yaptınmı merak ettim.. nasıl oldu diye...

Çok öpüyorum hayatım ...

munevver dedi ki...

Selen merhaba,çikolata ne kadar baştan çıkarıcı değil mi? Şimdi,gel de yeme.Çok güzel görünüyor.Eline sağlık.
Nane Limon

LaMa dedi ki...

Dilim pasta beni de yedi bitirdi , ben d eonu yeyip intikam almaliyim :P
Şoko sos tarifi de cok pratik ozellikle evde sut olmayinca :)
Gorusmek uzere, mutlu gunler..

Selen dedi ki...

Zerrincim,
Yorumun da yemeklerin gibi misss gibi, samimiyet ve şirinlik dolu :) Evet o meşhur ruşeymli ekmeği soran kişi bendim. Sonraki yorumlarımda adresimi yazmayı akıl ettim zaten :) Henüz deneyemedim ama ilk fırsatta bir haftasonu sofrasında denemek istiyorum. Dener denemez sana yazacağım. Ben de öptümmmm

Münevverciğim,
Zaten baktım ki böyle özellikle çikolatalı tarifler yayımlayınca daha çok ilgi görüyor :) herkesin çiko tutkusu ortada. Ekmeğe bile çikolata katıcam bundan sonra. şaka şaka.. resme bakıp çikolata yemeye başladın mı yoksa?
Sevgiler

Lamacım,
Evet süt yoksa sen tü tü'lerinle bile yapabilirsin bu sosu :))
İntikamını aldın mı? hemen yollayayım pastadan 1 dilim istersen. Çok sevgiler

LaMa dedi ki...

Ben sozumun eriyimdir. Evde sut yoktu ne yaptim? hemen bu soko sosu denedim ve cok memnun kaldim,bitter cikolata tadi var. Bir de sutlu, ayni icerikle sos hazirlayacagim farki gorelim :)

not:senin maile cevap vermeni bekleyemedim denedim :P