01 Aralık 2011

Münevver Abla'da Brunch Keyfi ve Üç Biberli Lor Kavurması

Geçen Cumartesi Münevver abladaydık. İyi ki bu buluşmalar var da ben de farklı birşeyler pişiriyorum ve sizinle paylaşıyorum. Çok keyifli bir gün geçirdik. Midemiz bayram etti. Munevver abla o kadar güzel şeyler hazırlamış, o kadar uğraşmış ki hepimizin icinden o pamuk elleri öpmek geldi. Tuana da çok cici bir kız oldu ve beni üzmedi. Artık büyüyor. Önceden toplantıdan birşey anlamazken şimdi sohbet edebilir hale geldim. Şimdi de bebekli dört annemiz biraz uğraşıyor. Grubumuz giderek büyüyor. Bu aralar bol bebekli, pek şenlikli. Bu sene yılbaşı buluşmamız bende. Geçen sene Neslos'un hazırladığı yılbaşı davetinden sonra çıtamız epey yukselmişti. Umarım ben de en az o kadar keyifli ve görsel güzellikte bir gün yaşatabilirim herkese.
Oncelikle uslu Tuana ve Can :)
IMG_6898

IMG_6868
Münevver abla'dan sarımsakli ekmek dilimleri, taze meyve suyu,
IMG_6874
pırasa köftesi,
IMG_6866
minik zeytinli-cevizli ekmekcikler,
IMG_6834
marine yoğurt topları ve dört çeşit reçel,
IMG_6826
makaron,
IMG_6823

IMG_6820
Esra'dan domates soslu biber kavurma
IMG_6885
Gülriz'den vişneli çikolatalı kek
IMG_6821
Müge'den kurabiye
IMG_6819
Neslihan'dan cheesecake
IMG_6822
Pınar'dan patates salatası
IMG_6831

IMG_6870
Yasemin'den dalyan ekmek
IMG_6817
Ben de kahvaltı için üç biberli lor kavurdum. Çok lezzetli oldu. Yapımı da gayet kolay. Kırmızı közlük biber, yeşil çarliston biber ve sarı büyük dolmalık biberlerden aldim küçük küçük doğradım. Az zeytinyağında kısık ateste yanmayacak sekilde kapak da kapatarak kavurdum. iyice yumuşayınca loru da ekledim ve 4-5 dakika daha karıştırarak kavurdum. Biraz da tuz ektim. Bu kadar basit. Afiyet olsun...

6 yorum:

Berceste dedi ki...

Ah su grip! Ah su grip!

Dun gece helallik dilemeye basladim. Bu sefer oyle cok yikti bu grip...

Yogurt muydu o toplar? Merak etmistim cokca :)

Selen dedi ki...

tekrar gecmis olsun Dilekcigim,
evet yogurt toplari nefisti. Yogurdun suyunu iyice suzup top haline getirip sonra baharatli zeytinyaginda bekletiyormuşsun. Yapmak lazım...

sevgiler

Adsız dedi ki...

Münevver Hanım, bloğunuz artık aktif değil sanırım, ama şu makaronlarınızı nasıl yaptığınızı ve varsa püf noktalarını paylaşır mısınız bizimle?

Be-Dest dedi ki...

Selencim, herşey muhteşem gözüküyor. Ellerinize, emeğinize sağlık. Bu arada kırmızı lamba da yerinden çok mutlu, ayrıca sevindim:)
Harika bir yıl olsun, sevgiler.

munevver dedi ki...

Adsiz,

(Size boyle hitap ettigim icin uzgunum,keske adinizi yazsaydiniz)

Soyle soyleyebilirim. Receteyi her yerde bulabilirsiniz. 6 yildir yapiyorum.Size soyleyebilecegim sudur ki, bu is tamamen el-goz koordinasyonuyla ilgili. Tamamdir dediginiz an cirpmayi, karistirmayi birakacaksiniz. Bunca yildir bunu anladim ben. Olmasi gereken,- makaronlardaki bombelik, eteklenmenin duzgunlugu,alt ve ustteki puruzsuzluk -icin bunlar gerekli. Hazir makaron karisimi kullanmiyorum, badem tozunu begenmezsem kendim soyup, kavurup cekiyorum. Gida boyasi kullanmiyorum.Puf noktalari icin bunlari soyleyebilirim. Bir de binlerce deneme yapmak, olmadi diye vazgecmemek.

Umarim yanitlayabilmisimdir.

İyi yillar.

(Selencigim, sana buradan da iyi yillar, tesekkurler.)

Adsız dedi ki...

Selen'ciğim ,elinin deydiği herşey mükemmel. Paylaşımların ile kendimi aştım..İyi ki varsın,iyi ki seni tanımışım...
Çok mutlu bir yıl olsun..
Sevgiler..