02 Ağustos 2010

Sirkeli Patlıcan



Yasemin'deki buluşmamızın favorilerinden halamın sirkeli patlıcanının tarifini nihayet paylaşıyorum sizlerle. Malum yaz olunca gezmeler de çok oluyor ama artık çok da ihmal etmemek lazım. Çok kolay, hafif ve lezzetli olan bu tarifi denemenizi tavsiye ederim. Ellerine sağlık halacığım... Fotoğraf için de Müge'ye çok teşekkürler...

Malzemeler:
5 adet patlıcan
3-4 adet domates rendesi (ya da robottan geçirin)
1/2 limonun suyu
tuz, şeker, karabiber,
1 küçük kahve fincanı sirke
8-10 diş sarımsak
zeytinyağı
maydanoz

Yapılışı:
Patlıcanlar soyulup dikine dörde bölünür ama uç kısmı tek parça bırakılır( tamamen koparmadan). Limon suyu patlıcanların her yerine sürülür. Patlıcanlar tencereye dizilir.

Domates rendesinin içine göz kararı tuz, bir o kadar şeker, biraz karabiber ve zeytinyağı koyulup karıştırılır. Karışım patlıcanların üzerine dökülür. 40-45 dakika kısık ateşte pişirilir.

not: su koymayın. ancak dip tutacak gibi olursa su ekleyin.

Bu arada sirkenin içine sarımsakları sıkın. Pişen patlıcanın üzerine döküp 5 dakika daha kaynatın. Tencerenin kapağı kapalı soğumaya bırakın. Servis etmeden kıyılmış maydanoz ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun

4 yorum:

Müge Hüner dedi ki...

Heyyyyoooo
İşte beklediğim tarif !
Hemen yapıyorum hemennnnnn:)))

Sağol Selencim...

Elifin Terazisi dedi ki...

Merhaba, ben yaptım beğendim, müsadenizle sayfamda yayınlamak isterim, sevgiler:)

Selen dedi ki...

Tabi ki Elif, beğenmene çok sevindim. Afiyet olsun..

Berceste dedi ki...

Inanilmaz guzel bir lezzet, halanin elleri dert gormesin. Ingiltere'den gelen arkadaslarim da bayildilar, tarif oraya kadar gitti :) Yaninda gene sizin tarifiniz otlu pogaca da vardi. Nefis nefis... Tarif icin tekrar tesekkurler...