19 Mart 2008

Kandil Simidi

Güne uygun tarifimiz sevgili blog yazarım Gökçe'den geldi. Tarifi onun ağzından okuyalım.
Mevlid kandiliniz kutlu olsun...


Malzemeler
1 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
yarım çay bardagı zeytinyağı
yarım çay bardağı tereyağı
yarım çay bardağı süt
kabartma tozu
aldığınca un
1 adet yumurta beyazı
susam
toz tulum peyniri(kardeniz tulumu)
galeta unu

Yapılışı
Un hariç hepsini karıştırıp unu ekleyin. Oldukça yumuşak ancak ele yapışmayan bir yumuşaklık olmali. Sonra kısa çubuklar yahut küçük halkalar için parçalar koparıp önce şekil verin ve ardından yumurta akına batırıp susam,toz halinde tulum peyniri ya da galeta ununa batirin. 180 derecede kızarana kadar pişirin.
Peynirli ve galete unlu olanlar gercekten farklı ve hoş bir görüntüye bürünüyorlar ve sizi bilindik kandil simitleri yapmaktan çok küçücük farklar yaratarak kurtarıyorlar.

7 yorum:

Eda dedi ki...

Selen'cim çok farklı bir tarif, hoşuma gitti. Kandiliniz mübarek olsun bu arada. Sevgiler

GANNE dedi ki...

Selencim, Gökçe'ye çok teşekkür ederiz.Ellerine sağlık. Tulum peynirine batırmak değişik bir sunum olmuş. :)
Senin de kandilin mubarek olsun. Opuyorum.

kizilciksurubu dedi ki...

Kandilin mübarek olsun canim.

canan's culinaria dedi ki...

selencigim,
ellerine saglik cok güzel görünüyor simitler. senin de kandilin mübarek olsun. öpüyoruz,
canan

Papatya dedi ki...

Sevgili Selencigim,
Senin de kandilin mubarek olsun..

ebruli pastalar dedi ki...

Sevgili Selen'ci�im,
Kandil simidi nefis g�r�n�yor, ellerinize sa�l�k.
Sevgiler...

nino dedi ki...

yirim onlari bennnnnnnn