23 Kasım 2007

"Kaynana Çatlatan Tarifler" Etkinliği - Hindistan Cevizi Kremalı Çikolatalı Kek

Bu tarif Büyüleyen Mutfak Esra anısına gelsin... Sevgili Esra tarifini yayınlamadan gitmedi aramızdan. Lalecik'inin etkinliğine katılmayı da ihmal etmedi. Herkesin yanında yer alan dost elini uzattı son kez....


Gökçe ve ben kaynanaları çatlattık, sıra sizde:

Malzemeler:
4 yumurta
1 bardak şeker
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
150 gr bitter çikolata ya da 3 çorba kaşığı kakao
Kabartma tozu
Vanilya
Keki pişince sıcakken ıslatmak için: 2 su bardağı süt

Kekin üstü için:
Yarım kutu sıvı krema
Yarım su bardağı süt
100 gr bitter çikolata
100 gr sütlü çikolata

Hindistan Cevizi Kreması için:
1 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı krema
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı süt tozu

Yapılışı:
Tüm malzemeyi tel çırpıcı ile çırpıp içine son olarak bitter çikolataları ekleyin ve kekinizi 170 derece fırında pisirin .Kek pişince sıcakken üzerine 2 bardak soğuk sütü dökün.

Üstü için sıvı kremayı eritilmiş çikolata ve soğuk süt ile çırpın. Ilımış olan kekin üstüne dökün.

Kreması için de tüm malzemeyi karıştırın ve tel çırpıcı ile çırpın ya da elinizle yoğurun.(bu krema raffaello yapımı ile cok benzer ama tadı daha hafif ve kekinizin yaninda bir harika olacak)

Kekinizi dolapta en az 4-5 saat bekletin, tabi ki kremasini da.
Servisi tıpkı fotoğraftaki gibi bir dilim nefis çikolatalı kekiniz ve bir top dondurma ebatında hindistan cevizli kremanız ile birlikte sunun.

Afiyet olsun....

3 yorum:

Selen dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
NiNo dedi ki...

ellerine sglik canim Allah mekanini cennet eylesin melegimizin onun adina boyle birsey yapman ne guzel ne kadar sevinmistir goruyordur bizi simdi kim bilir

bulaşıkdeterjanımalzemeleri dedi ki...

cok gusel gorunuyor ellerınıze saglıkk.