16 Aralık 2010

Yılbaşı Buluşmamız ve Çikokaplı tarif


Geçen Cumartesi, yaklaşık son bir senedir düzenli devam ettiğimiz blog buluşmamızın yılbaşı temalı olanını Neslihan'da gerçekleştirdik. Masa düzenlemeleriyle meşhur olan sevgili Neslihan, biz blogcuların yüzünü kızarttı. Bundan sonraki buluşma sahipleri kara kara düşünmeye başladı daha fazla ne yapabilirim diye :) Harika bir sofra, harika bir ev sahibi ve harika mamalar.. Gülrizciğim sadece sen eksiktin. Umarım bir dahakine on iki kişilik çekirdek kadromuzu tamamlarız.

Kar sağolasın yağmadın, yollarda telef olmaktan kurtardın ve bu güzel buluşmamızı engellemedin. Bu buluşmamızda ben elini kolunu sallayıp gelen grubundandım. Laf aramızda pek rahat oluyormuş. Ama yine de yılbaşı menünüzde de yer alabilecek kolay bir tarifi de sizlerle paylaşacağım. Aşağıda da sevgili dostlarımın tariflerine yönlendiriyorum sizleri:

Fadime -- Yaprak sarma
Müge H. -- Karaköy böreği
Müge K. -- Peynir topları
Münevver abla -- Makaron
Yasemin -- Kütük pasta


Pudingli Meyve Jöleli Çikokap

Tarif Kahve Dünyası'nın Haber Bülten'inde vardı. Belki biliyorsunuzdur. Kahve Dünyası çikolatadan hazırlanmış kaseler(çikokap) satışa sunmuş. Kare, daire, kalp, çeşitli şekilleri mevcut. Bir pakette 2 adet satılıyor. Öncelikle gidip çikolaplarınızı alıyorsunuz (6-8 adet). Tarif ise şöyle:

Muhallebisi için;
3 kahve fincanı un
3 kahve fincanı şeker
1 kg süt
1 paket vanilya karıştırılarak orta ateşte muhallebi kıvamına gelene dek pişirilir. Ocaktan alınıp mikserle 5-10 dakika çırpılır ve içine 1 çorba kaşığı tereyağ ilave edilir.

Karışım soğuyunca üstten 1 parmak boşluk kalacak şekilde çikokaplara boşaltılır.


1 paket çilek, vb jölesi paketteki tarife göre hazırlanır. Soğuyunca muhallebilerin üzerine dökülür. Jöle donunca üzeri meyve, damla-kırpık-rulo çikolata ile süslenebilir.

Hepinize afiyet olsun...

4 yorum:

Berceste dedi ki...

Seleeeeen, cok guzel birseye benzer bu tarif. Bizim bocugun dogumgunu icin not alayim bir kenara oncelikle :) Sonra bir talebim var. O guzelim fotograflari biraz buyuk yayimlar misin? Butun blogundakiler icin gecerli bu talep ona gore!

Tijen dedi ki...

Selen'ciğim,
Geri dönmüşsün ne güzel. Doğumdan sonra uzun süre yazmayınca ben de kapını çalmayı bırakmışım demek, yok bu kadın artık diye. Dilek'ten duymuştum buluşmayı ama aralarında senin de olduğunu bilmiyordum. Afiyetler olsun yiyenlere...

Neslihan dedi ki...

Selencim,
Ne iyi ettik de bu buluşmaları rutinleştirdik, iyi ki varsınız diyorum, güzel sözler için çok teşekkürler, hediye seçimlerindeki başarın için de ayrıca kutluyorum:)

Çikokapları ben henüz denemedim, ufak olanlarını kullanmıştım ama bunları henüz denemedim, artık ne koyarım içine bilemem:)

Sevgilerimle

Selen dedi ki...

Dilecigim,
Büyük fotoğraflar için uğraşacağım söz..

Tijenciğim,
Yine yorumlarını görmek çok güzel. Teşekkür ederim beni hiçbir zaman ihmal etmediğin için..

Nesloşşş,
Valla sendeki buluşmadan sonra yemek takımlarıma bir çekidüzen verdim :) Tüm mutfak ekipmanı bir gözden geçirildi :) e bu da ne demek? masraf masraf masraf :))