Dün Pelin'deydim. Meşhur süt reçeli tarifinin sahibi. Tarifi Pelin yapmış ben de yazmıştım. Hatta tadına bile bakmışlığım yoktu. Ama dün bizzat uygulaması ve tadımında rol aldım ve kendimden geçtim. Kaşık kaşık yiyesim geldi. Bugün de kahvaltıda ekmeğe sürüp tadına vardım. Pelin makaronların arasına sürünce de şahane olduğunu söylüyor.
Hazır gitmişken ondaki tarifleri de biraz karıştırdım ve hemen birini denedim. Tarif Boyut yayınlarının Dünya Mutfağı eklerinden birinden.
4 adet tavuk göğsünü yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yerleştirip üzerine tuz serpip zeytinyağı gezdiriyorsunuz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık yarım saat pişiriyorsunuz.
Bu arada da ufak taze patateslerden 6-7 tanesini iyice yıkayarak kabuğuyla haşlıyorsunuz.
Pişen tavukları 2 cm eninde şeritler halinde dilimliyor ve patatesleri de ikiye bölüyorsunuz. Bunlara bir de maydanoz kıyıp ekliyorsunuz (dilerseniz taze biberiye de olabilir).
1/2 su bardağı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı hardal ve tuzu çırpıp tavuk-patates ile harmanlıyorsunuz. Afiyet olsun, nefis bir tat...
1 yorum:
eşim benden farklı lezzetler istiyor... bu tarif tam bu şekilde...
bunu da alıyorum listeye...
menüyü oluşturuyoruz efendim...
tavuğun yanına pirinç pilavı
öncesinde bir çorba
ardından da koko...
Yorum Gönder