03 Nisan 2008

Ispanaklı Milföy Börek


..
..
Bu tarif de annişkodan, ama bu sefer uygulayıcı olarak bendeniz karşınızdayım :). Dün akşamki Fenerbahçe maçını bize izlemeye gelen arkadaşlar için hazırlanan böreğimiz herkes tarafından çok beğenildi. Zaten annem zor beğenir ama bir tarifi tavsiye ediyorsa da gerçekten güzeldir. Sizlere de tavsiye ediyorum. Ispanak dışında didilmiş etle, kıymayla ya da peynirle de güzel olur diye düşünüyorum.


Afiyet olsun

..
..



Malzemeler:
600-700gr ıspanak
300-400gr beyaz peynir
10-12 tane mantar
2 tane yufka
8 tane milföy
1 kuru soğan
1 şişe soda
2 yumurta
1/2 su bardağı süt
Biraz sıvı yağ

Yapılışı:
Ispanakları kuru soğanla birlikte kavurun. Suyunu çekene kadar pişirin. Mantarları dilimleyip susuz, yağsız pişirin. Suyunu çekince altını kapatın. Beyaz peyniri çatalla ufalayın. Milföyleri buzluktan çıkartın biraz yumuşayınca yağlı kağıdın üzerine 4 tanesini dizin. merdaneyle biraz büyüterek açın. Ben kare borcam kullandım ve dördü borcamı kaplayacak hale gelene kadar milföyleri açtım. Yağladığınız borcamın tabanına ilk dört milföyü yerleştirin. Boşlukları kapatacak şekilde elinizle de çekiştirip birbirine yapıştırın. Üzerine bir yufkayı buruşturarak koyun. Soğuyan ıspanaklı karışımı, üzerine mantarları ve en üste de peynirleri yayın. İkinci yufkayı da buruşturarak serin. Son 4 milföyü de aynı şekilde açarak en üste yerleştirin. Böreğinizi dilimleyin. Soda, yumurta, süt ve yağı çırpın. Dilimlediğiniz böreğin üzerine dökün. Borcamınızı stretch film'le kapatıp buzdolabında 1 gece dinlendirin. 180-190 derecede milföyler kızarana kadar pişirin.

14 yorum:

Hülya dedi ki...

Bayılırım ıspanaklı böreğe.
Ellerine sağlık.

cekirdeksizuzum dedi ki...

dün bize de arkadaşlar geldi maç izlemek için ve ben de milföy börekler yaptım:)
bu tarif de çok güzel ve farklışmış, ellerinize sağlık...

İLKAY dedi ki...

Selen'ciğiğ ben de denemiştim bu böreği...cidden su böreği gibi nefis bir şey oluyor...ellerine sağlık canım...
Sevgiler,
İlkay

NESRIN dedi ki...

Selencigim milfoy olsunda bana gore nasil olursa olsun.Yufka buldugum anda denenecekler listesinde bu borek.Eminim cok lezzetli olmustur.Ellerine saglik.

ebruli pastalar dedi ki...

Selen'ciğim,
Böreğin çıtır çıtır görünüyor. Ellerine sağlık canım.
Sevgiler..

Bir Porsiyon Öykü dedi ki...

Mmmm yanında da bol köpüklü ayran ile kısır! Ellerine sağlık Selenim

GANNE dedi ki...

Selenciğim çok değişik bir tarif. Ellerine sağlık guzelim. Annenden boyle değişik ve lezzetli tarifler bekliyoruz. :) Yiyenlere de afiyet olsun. :)

Selcen Şenocak dedi ki...

Selen'ciğim
çok değişik bir börek en yakın zamanda deneyeceğim ellerine sağlık.
Sevgiler...

butterfly dedi ki...

Selencim Milföy ve normal yufkayı tek bir tarifte birleştirme fikri çok hoş geldi bana. Eminim sodalı karışım da pufidik pufidik kabartıyordur bu güzel böreği.
Ellerine sağlık canım:).
Sevgileeer;).
aslı

Adsız dedi ki...

Cok lezzetli görünüyor,ellerine saglik.Sevgiler

Yasemin dedi ki...

selenim ellerin saglik harika gorunuyor!

bu arada seni yeni bir mimde sobeledim.. detaylar icin siteme ugrarsin ;)

optum...

Adsız dedi ki...

bir kiside yaptim guzel oldu dememis. :) deneyen arkadaslar nasil oldu, cevabinizi bekliyorum. guzelse bende yapicam. selen hanim, bu arada tesekkurler tarif icin. pufidik pufidik cok guzel gorunuyor ..

Adsız dedi ki...

selam yeniden. ben uye olmadigim icin mesajlarimi isimsiz yolluyorum. dun isimsiz mesaj yollayan kisi de benim. boregi dun yapmistim. bu sabah pisirdim 1 saat once. ve inanin yemege kiyamiyorum. mukemmel olmus. bu arada ilk defa deneyip cevap yazan yine kendim oldum.. tesekkurler emegi gecen herkese.. afiyet olsun.. mutlaka bu boregi yapin..

Selen dedi ki...

Çok teşekkürler sevgili isimsiz.. Afiyet olsun