03 Ağustos 2007

Piknikten Mini Cheesecake'ler


Bu tarif ve yukarıdaki resimler piknikten. Sevgili Burcu bize enfes cheesecake'ler yapmıştı. Ben de orda yiyememiş fakat eve 2 tane kaçırabilmiştim. Lezzetini o kadar beğendim ki piknik sonrası Burcu'dan tarifini aldım ve hemen denedim. Başardım da... Hatta bir arkadaşım bu Cumartesi kızının 1. yaş günü için tarifi uyguluyor. Çünkü yiyince o da bayıldı. Ellerine sağlık Burcucum. Tarif için de çok teşekkürler...

Malzemeler ve Yapılışı:
1 paket eti burçak bisküvi
60 gr tereyağı (eritilmiş)
1-2 tatlı kaşığı tarçın

Tereyağı eritilir, bisküvi-tarçın karışımına eklenir ve karıştırılır. Hamurumsu kıvam oluşur. Bu karışım her kağıda 1 dolu çay kaşığı konup sıkıştırılır. (Bu kağıtları ben Eminönü Fermo'dan almıştım)

1 paket Pınar beyaz
1 su bardağı pudra şekeri
¼ paket Sek krema
İyice çırpılır.

1 yumurta kırılır biraz daha çırpılır.

En son 1 çorba kaşığı mısır nişastası eklenir ve karıştırılır.

Her kağıda bisküvi karışımının üzerine 1 tatlı kaşığı konur. 170 derece önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirilir. Fırından çıkınca üzerlerine bir vişne/frambuaz tanesi koyulur.

Yukarıdaki de benim cheesecake'lerin fotoğrafı. Ben sade olarak pişirdim. O şekilde de tadı harika. Zaten piknikte yan masadan bile tarifi istenen bir tatlı oldu kendileri :). Meyveli yapmak isterseniz 1. alternatif: taze meyveyi fırından çıkınca koyun, 2. alternatif: reçel alıp yine fırından çıkınca bir reçel tanesi koyun.

Afiyet olsun

23 yorum:

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Selen'cim gözüm kalmıştı bu mini cheesecakelerde :)) Tarif paylaşımını görünce çok sevindim. Peki bu kağıtcıklar truf kağıdı boyutunda mı? Ve bu tarifle yaklaşık kaç mini cheesecake elde edilebiliyor. Oğlaklık işte hoşgör, illaki ölçülü planlı adetli yapıcam :)))

Müge Hüner dedi ki...

aman da amann, benim şirinem rejimde olmasına rağmen,bizleri tarifsiz bırakmamak için mutfaga girmiş, süpper bişiy yapmış..Ellerine sağlık.Hemen not alıyorum, ilk fırsatta deneyeceğim.Piknikte tadamadım zira :( Çok öptüm.

Doruk dedi ki...

Selennn, seninkiler de süper olmuş, ben de bir dahaki sefere böyle bronzlaştırmaya karar verdim. Öpüyorum.

ozlemhan dedi ki...

Selen harikasın ya hemen denemissin. Bizim evde ceheescake pek beğenilmedi ama bunlardan yaparım. Misafir için çok şık ellerine sağlık tarif için önce burcuya sonra sana teşekkür ederim

Ceylin ve Mert dedi ki...

Kimmiş bakiiiim o arkadaş??? :p Bakalım onunki de seninki kadar güsel olucak mı??? Öptüüüük seni...Senem

tata dedi ki...

Resimlere bakmaya doyamadik, simdi yavas yavas tarifler de gelmeye basladi, ne güzel. Yapimi da cok basitmis, tesekkürler paylastigin icin.
Sevgiler

Unknown dedi ki...

Ellerine sağlık Selencim. Bende resimleri görünce bu chesscakeleri gözüme kestirmiştim tarifini birisi koysada bende yapsam diyordum. Sevgiler.

Nukhet dedi ki...

Senin de Burcunun da ellerine saglik Selencim. Sizin elinizden cikar bir de ustune cheesecake olur da cirkin olur mu? Sevgiler

Anne ve Bebisi dedi ki...

Buluşma süper geçmiş:) Limonata tarifi için teşekkürler:) Taze nane bulmam lazım bugünn:)))

sade kahve dedi ki...

Merhaba miniş peykeklerin çok güzel gözüküyor lokum gibi yeniyor bunlar (ben kendimi tutamam) bu arada beni de blog listene aldığın için çok teşekkür ederim. Çok incelikli bir davranış inanırmısın çok duygulandım. Sağ ol, var ol... sevgiler

Yemekbahane dedi ki...

Selen şekerim bu ne hız... Ellerine sağlık. O mini kağıtları fırında nasıl pişirdin, yayılmadılar mı? Ben de onları içine oturtacak kalıp yok da bir sorayım dedim..

Öperim bir çok

Müge

bir demet feslegen dedi ki...

İçinde burçak varsa eminim nefis olmuştur, zaten öyle görünüyor. Hemen denemek lazım...Ellerine sağlık
Sevgiler

Adsız dedi ki...

merhaba.mamalar nefis görünüyor.en kısa zamanda bende deneyeceğim.ellerine sağlık.

hayatkazanbenkepce dedi ki...

Ellerinize sağlık sonuç mükemmel gözüküyor.Mutlaka yapacağım .Bu tarif için size ve Burcu'ya çok teşekkürler...

Adsız dedi ki...

Selen'cim minyatür cheesecake'lerin nefis olmuşlar. Piknikte diğerleri gibi kaçırdığım tadlardan biri.Denemek lazım Ellerine sağlık. Sevgiler..

lalecik dedi ki...

Selenciğim senin cjheesekeklerinde Burcu'nun yaptıkları kadar nefis görünüyor ellerine sağlık.

butterfly dedi ki...

Selencim bu mini cheesecakeler çok şirin görünüyor:). Belli ki bunlar birer lokmalık lezzet küpleri olmuş, cheesecake'e değişik bir yorum gelmiş. Ellerine sağlık canım.
Sevgilerimleee;).
aslı

Neslihan dedi ki...

Selencim, ellerine sağlık, rejimde olmana rağmen yaptığını büyük fedakarlık olarak kabul ediyorum, ellerine sağlık süpersin:)
Ben de çok seviyorum minik cheesecakeleri, benzer bir tarifi pişirirken ortalarına vişne koyarak denedim, yakında yazarım, öyle de çok güzel oluyor:)
Sevgiler

Selen dedi ki...

Planlı Burcumik,
Seni çok iyi anlıyorum merak etme. Birbirimize çok benziyoruz çünkü :) Bu kağıtların ağız çapı 3 cm kadar. Yüksekliği de 2cm vardır. İstersen tam da ölçebilirim :) Yaklaşık 50-55 cheesecake çıktı bu ölçülerle. Sen cheesecake seversin, dene en kısa zamanda. Öperim

Mögücüm,
Piknikte tadamadığımız ne çok şey oldu yahu. Ben de evde tadabilmiştim bu lezzeti. İyi ki de aşırmışım :) Yap yap çok beğeneceksin.

Burcucum,
Çok sağol canım. Evet meyvesizken bronzluk ayrı bir hava kattı cheesecake'lere :)

Selen dedi ki...

Özlemcim,
Ben şirkette yaklaşık 15 kişiye tattırdım ve herkes bayıldı. Misafirlerin de beğeneceğine eminim.

Senemişko,
Duydum ki onunki de benimki kadar güzel olmuş ;) anladın sen onu..

Tataaa,
Evet tarif çok basit. Sadece kaşıkla doldurmak biraz vakit alıyor ama bu lezzete değer..

Seldacım,
Senin mars barlın da çok güzel görünüyor. Bir cheesecake sever olarak bu minikleri de denemelisin. Sevgiler

Nükhetcim canım,
Ne şekersin. Çok teşekkürler güzel sözlerine..

Esracım,
Yaptın mı limonatayı çok merak ettim. Umarım beğenirsin. Bu arada taze nane bulamazsan, taze fesleğenle de güzel oluyor.

Zerrinciğim ne demek, blog gücü adına diyorum :))

Mügecim,
Hiç yayılmadılar vallahi. İlk karışımı dökerken biraz zorlanıyor gibi oldular ama tam ağzına dek doldurmayınca dik kalmayı başardılar :)

Selen dedi ki...

Edacım,
Umarım dener ve beğenirsin canım.

Merhaba Hande,
Afiyet olsun şimdiden :)

Merhaba ikiz annesi :)
Ne demek güzel tarifler sizler için

Ebrucum,
Bir dahaki pikniğe senin ev erzağını bizzat ben hazırlayacağım :) Sana hiç birşey kalmamış yahu. Kıyamam sana..

Lalecimmm,
Çok teşekkürler canımmm

Aslıcım,
Evet lüp lüp gitti bu cheesecakeler. Kilo almak için birebir. Aman sen düğünden sonra yap bunları. Gelinlik riske girmesin :)

Nesloşcum,
Burcu da sade ve vişneli yapmıştı ama ben ilk etapta meyveliye cesaret edemedim. En kısa zamanda bir de meyveli deneyeceğim. Senin tarifini de bekliyorum canım.

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Seleeen
yine ben :))
Ölçtüm, biçtim, denedim, sundum, iltifatlar aldım, sonra ek yoruma geldim
Muffin kağıtları ile yaşadığımız hacimsel soruna, çatlamalara rağmen çok lezzetli ve olabildiğince pratik bir tarifmiş Gelincik hocamın ve senin ellerinize, paylaşımınıza sağlık olsun
Pikniğe gelemesem de teselliyi ortak lezzetle yakaladım zannımca :))
Sevgiler...

Selen dedi ki...

Burcuuuuu :)
Eferim sana ellerine sağlık. Hacimsel sorununu bir dahakine çözeriz dediğim gibi ;) sen de iştekilerle mini bir piknik yaşamış oldun sanırım. Afiyet bal şeker olsun canım benim..