12 Temmuz 2007

Saklı Lezzet - Milföy, antrikot ve mantarın mükemmel uyumu





Öncelikle bir teşekkür...





Sevgili Papatya bana önceden bir gazetenin verdiği çocuk tarifleri ekini yolladı. Oyalama Kağıdı'ndaki tariflerime katkısından dolayı ona çok teşekkür ediyor ve öpücüklere boğuyorum. Bu yemek senin için canımmm..






Dün akşam sanırım deliliğim üstümdeydi :). Saat 8.00 itibariyle marketteydim ve 9.00 itibariyle de yemeği hazırlamaya başlamıştım. Antrikotu düdüklüde pişirmeme rağmen 20 dakikada tam pişmesi ve tarifi ilk kez uyguluyor olmamdan dolayı tam herşey hazırken mantarı da sote etmem gerektiğini farketmemle birlikte sofraya oturmamız 11.00'i buldu. Biz de gecenin o saati yemek yiyen bize deli demesinler diye balkonun ışığını yakmadan inek mumlarımız eşliğinde yemek yedik. Zahmete değmedi mi? DEĞDİ. Neyseki yorulduğumu farketmiyorum. Hatta üstüne bir de oturup kurabiye yapacaktım ama kociş 'hey dur bakalım' dedi ve kendime geldim :))

Bu yemeği ilk kez teyzemde yemiştim. Sonraki her gidişimde menüde istediklerim arasında vazgeçilmezlerden oldu. Harika bir tat. Bakmayın benim anlatışıma yapımı da hiç zor değil. Tarifi aşağıda veriyorum. Teyzoşcuğum senin de ellerine sağlık...

Malzemeler:
1kg antrikot (dilimlenmiş)
400 gr mantar
1.5 paket Bahçıvan dil peyniri
0.5 paket Bahçıvan taze kaşar (küçük paket olan)
4 yaprak milföy
Karabiber - tuz
3 domates
3 çarliston biber (ya da 1 kuru soğan)
1 yumurta sarısı


Yapılışı:
Kare borcamınızı yağlayıp kenara alın.
Düdüklünüzün tabanına az yağ dökün. İlk sıra antrikot dilimlerini dizin. Domatesleri rendeleyin. Biberleri iri iri doğrayın (dilerseniz biber yerine kuru soğan da koyabilirsiniz). Etlerin üzerine domates-biber karışımının yarısını yayın. İkinci sıra antrikotları dizin ve domates-biberin kalanını ekleyin. Tuz ve karabiber ekin. Düdük çıktıktan sonra 15-20 dakika pişirin.
Bu esnada da doğradığınız mantarları az yağda sulanıp suyunu çekene kadar sote edin.

Malzemelerden temizlediğiniz etleri borcama alın ve didikleyin. Üzerine etin suyundan süzerek yarım çay bardağı kadar gezdirin. Yaydığınız didiklenmiş etin üzerine sotelenmiş mantarları yayın. Üzerine rendelenmiş dil ve kaşar peynirini ekleyin. Son olarak birleştirip yoğurarak yumru yaptığınız 4 milföy hamurunu borcamınız büyüklüğünde açın ve tüm malzemenin üzerine yerleştirip, üstüne yumurta sarısı sürün. 190 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Artan et suyu-domates ve biber ile de şehriyeli lezzetli bir çorba yapabilirsiniz.

Afiyet olsun

14 yorum:

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Bayılıyorum uzun, dolu cümlelere Selen :)) Ellerine sağlık nefis görünüyor
Uyarı da şahane yalnız Heyy dur bakalım !! :))
Sevgiler...

Calisan Anne dedi ki...

Ay resmine bakınca ağzım sulandı, o ne şahane görüntü öyle. Yanlız helal olsun, gecenin bi vakti bu detayda sofra. Kociş kıymetini biliyodur umarım:)

ayseyaman dedi ki...

Selen'cim
Papatya ne kadar ince düşünmüş, bu derginin içinde ne yaratıcı fikirler vardır sana. Benim de aklımdasin, güzel bişeyler görünce haber vereceğim sana.
Yemeğiniz geç olmuş, güç olmuş ama oldukça lezzetlide olmuş, ellerine sağlık canim. :)
Sevgilerle

Neslihan dedi ki...

Selen bence senin acemilikle ilgin yok canım, gayet başarılı şeyler yapıyorsun, geç saatlere kadar mutfakta yemekler yapmak ustaların işidir bence. Gayet güzel olmuş yemeğin ellerine sağlık, eminim değmiştir, o saatlere kadar beklemeye, ellerine sağlık
Bu veya benzer bir dergide bende var aynısı değilse ben de sana veririm, aklıma birşeyler gelirse de senle paylaşırım.
Sevgiler

Adsız dedi ki...

Şirineciğim,
Yemek gözüme o kadar güzel göründükü şu anda sabah saat 10.00 itibariye bile afiyetle yiyebilirim. Ellerine sağlık.
Yanlız benim anlamadığım iki şey var, malzemelerinden ayırdığımız eti demişsin, sonra bir daha malzemelerden bahsetmemişsin, ne oldu biberlere, düdüklüde mi kaldı? Birde yumuk yumuk yaptığınız milföy ne demek, nasıl yapılır milföy yumuk yumuk, aydınlatırsan çok memnun olacağim caaanım.
Öpüyorum.

Selen dedi ki...

Burcum,
Gecenin o saatinde uykulu olunca uyarılar da böyle komik oluyor hehe.. Beğendiğine sevindim canım..

Esracım,
İşin komik tarafı bu aralar sıcaktan kocişin canı birşey yemek istemiyor ama sanırım ben onu bahane edip kendime pişiriyorum herşeyi :))

Yaman Ayşem,
Teşekkür ederim. Her zaman açığım güzel fikirlerine. Öpüyorum

Neslihancığım,
Sana da çook teşekkürler canım. Yemeği de denersen beğeneceğine eminim. Senin gibi tatlı ustalarına tuzlu bir tarif bu da.. :)

Mögücüm,
Herkesin senin gibi merak ettikleri olabilir diye tarife açıklama ekledim ama burdan da yazıyorum canımm. Yumuk değil de yumru yaptım milföyü. Yani dördünü yoğurdum ve tek hamur olarak yine normal milföy kalınlığına gelene ve borcamımın ebadına ulaşana kadar açtım. Artan suyu ve sebzeleri ise şehriyeli çorba yapmayı düşünüyorum canım. Biraz çin çorbası gibi taneli olacak tabi :) Rondodan da geçirilebilir istenirse. Öpüyorumm

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Selen'ciğim,
Karnımın zil çaldığı yemek saatini dört gözle beklediğim şu öğle vaktinde fotoğrafa bakarken ağzımın suları aktı benim. Off of sıcak sıcak ne güzel olmuştur kimbilir. Ellerine sağlık. Ayrıca bu rehavetli havalarda böyle uğraştırıcı ve güzel bir yemeği yapıp bizlerle payaştığın için de çok teşekkürler,
Sevgiler,

Müge Hüner dedi ki...

ay evet yumru demişsin ya !
Ben sabah sabah yemeği nasıl canım çektiyse, paldır küldür okuyup yazmışım, ama yinede açıklamalar kafamdaki bütün soruları çözdü canımın içi..teşekkürler...

Bir Porsiyon Öykü dedi ki...

Selenciğim,

Ben de ulaştı mı diye merak ediyordum sana:))

Güle güle yararlan arkadaşım dergiden, bugün de bir dergi aldım yine içi senin sevebileceğin tariflerle dolu, ben bunları biriktireyim yine gönderirim:)

Hadi güzel tariflerini bekliyorum:)

Sevgiler,

Selen dedi ki...

Burçinciğim ne demek, tüm tarifler sizler için şekerim :) beğenmene sevindim. Denemeni de tavsiye ediyorum. Öpüyorum

Mögücüm,
Birşey değil canımcım ;)

Papatyacığım,
Sen en iyisi bana derginin adını söyle ve zahmetten kurtul :). Ben de maille değil de buradan teşekkür ederek süpriz yapayım demiştim. Gerçi biraz merak ettirmişim seni ama o kadarcık olsun değil mi? Öpüyorum

Adsız dedi ki...

offf çok lezzetli görünüyor.

Adsız dedi ki...

Canımın İçi, selenim,

Ne güzel bir tarif bu böyle. ben içindeki mantarı çıkarmalıyım... Öyle de süpper olur değil mi ama :))

Balkonun ışığını yakmamanız iyi olmuş.. hehehe ... Çok güldüm..

Selenim sımmsıkı kucakladım, öpüp kaçtım...

anne ve cocuk dedi ki...

selammmm....bentatildeyken harika tariflerle renklenmis blog...tatlı anlatımınla insanın yapası geliyor. hamur açma konusunda ben de yeteneksizim.o yüzden pek fazla ugraşmıyorum...vakit de alıyor. ama bu milföylü yemeğin görüntüsü muhteşem...oyun için teşekkürler...

Sanem dedi ki...

O inekli mumlar ne şirin öyle ;) Tarif ve sonrasındaki eser de harika ama benim önce bir düdüklü taşımam lazım buraya.