04 Temmuz 2007

Lezzetli Tembel Aşı


Salı günü markete gittiğimde amacım sebze alıp yemek pişirmekti. Ama o da ne... Hiç birşey beğenemedim. Meğer yaz ne kadar da az sebzeli bir mevsimmiş :) Ya da problem marketlerde. Ben de şu yumruk büyüklüğünde olan patlıcanlardan aldım herhalde pişirecek birşeyler bulurum diye. Ne mi yaptım:

Patlıcanları(6-7 adet) soydum ve tuzlu suda beklettim ki acısı çıksın. 1 cm kalınlığında enine doğradım ve tabanını yağladığım düdüklüme iki sıra halinde dizdim. Üzerine iki adet soyulmuş domatesi halka halka doğrayıp dizdim. 3. kat olarak bir büyük kuru soğanı, 4. kat olarak yine iki adet soyulmuş domatesi halka halka doğrayıp dizdim. 5. katta yarım demet kadar iri doğranmış taze soğan vardı (ince saplar halinde). Teras katta da yarım demet dereotu keyif yapıyordu. Tabi ki katları döşerken ara ara tuzladım. Tuz dışında baharat kullanmadım. Domatesler sulu olduğundan su da eklemedim. 4-5 diş de sarımsak attım içine. Düdüğü çıkıp altını kıstıktan sonra tam 3 dakikada yemek hazırdı.

Piştikten sonra ılıkken servis yapmanızı tavsiye ediyorum. Sebze sevenler için süper bir lezzet. Yaz için de çok sağlıklı ve pratik.
Sevgiler


8 yorum:

Adsız dedi ki...

Sebze sevenler yapsın, kocası Kilis'li olupta "yemek uydurma gözünü seveyim, hani bunun salçası, ılık yemektemi olurmuş" diyenler öööle baksın dimi Selen hanım, çok kötüsünüz çok :)) Bana pişireceğin yemekler hızla birikiyor ona göre sekerim...

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Benim de hevesim geldi:)
pazara gidip her gördüğüm sebzeyi alıp yapacağım böyle..
tam bana göre bir yemek, özellikle hamilelik kiloları ile başımın derde girmeye başlayacağı dönemde:)

Adsız dedi ki...

Ben de bir sebze sever olarak denemeliyim.

Minik Kus dedi ki...

Selen, ellerine saglik. Ne kadar pratik bir yemek :) Ah duduklu ah, ben de laicam burda artik galiba. Annem hep duduklu de yapar yemekleri, biz de bayila bayila yeriz. Sevgiler...

Neslihan dedi ki...

Selen'cim adına uygun bir tarif olmuş, çalışanlar için uygun bir tarif, ellerine sağlık
Sevgiler

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Selen sadece domatesin ve sebzelerin suyuyla çok ta besleyici bir aş olmuş. Tembel işi de sayılmaz aslında bu sıcakta git patlıcanları al yıka soy doğra tuzlu suda beklet...Ellerine sağlık :))

GANNE dedi ki...

Selenciğim, öncelikle yemek gerçekten çok pratik ve sağlıklı. Ellerine sağlık. :)
Cevabımı gormussun sonra. Çok merak ettirdim seni desene.:)Şekerim cumartesi baska bir konferans için Prag'a gidiyorum 1 haftalığına. Donuste ayarlayalım görüşelim valla. Çok güzel olur. Seni tanımak buyuk bir zevk olacak. :)
Operim şekerim. 1 hafta kadar sesim çıkmayacak merak etme olur mu? :)))

Selen dedi ki...

Mögücüğüm ayıp ettin seve seve tüm sebzeleri pişiririm sana. Ama sana tavsiye. Sen de kociş evde yokken yapıp yiyebilirsin bunları. Mesela ben kociş nöbetçiyken yakaladım bu fırsatı. Malum bizimki de koca koca doğranmış soğan domatesten hiç hoşlanmaz :)

Pınarcığım,
Evet haklısın sağlıklı bir yemek. Soğukken de güzel ılıkken de. tavsiye ediyorum.

Meltemciğim umarım beğenirsin.

Minik kuşum,
Düdüklü hayat kurtarıcıymış da ben geç farketmişim. Öğrencilikte harcadığım zaman ve tüplere yanarım :)

Neslihancığım,
Evet aşırı pratik. Paldır küldür doğrayıp 3 dakikada da yemeği pişiriyorsun :)

Burcucum sen de haklısın bak. Neslihan'a yazımın ardından bu da yazılmaz ama patlıcan kısmı biraz uğraştırıyor, çaktırma ;)

Gannecim,
Tamam söz merak etmeyeceğim :) iyi yolculuklar sana. Oooh Prag'ın keyfini çıkart ;)