02 Temmuz 2007

Pazartesi Haberleri

DDD #9
DDD'de bugünkü konumuz "Birleşik kelimelerin bitişik yazılımları". Konu hakkında bilgilenmek için sevgili Sanem'e davet ediyorum sizleri...

BİR CUMARTESİ BULUŞMASI - BAKE SHOP
Cumartesi günü sevgili Müge ile birlikte Ayşem'i Bake Shop'ta ziyaret ettik. İkisi ile de ilk tanışmamdı ve çok heyecanlıydım. Müge ile Beşiktaş Kabalcı'da buluşacaktık. İçeri girdiğimde hemen Müge'yi aradım, üst kattaydı. Ben fotoğrafımı sayfamda yayınlayarak kamuya mal olmuş bir blogcu olarak haydi bakalım geliyorum, merdivendeyim, sen beni tanı dedim :). Meğerse Mügecim de pusuya yatmış beni bekliyormuş :) Arkamdan sesleniverdi. Tabi ki Kabalcı'nın sessiz ortamında çığlık atamadık ama hoş, sarılmalı, bol yanak sıkmalı bir tanışma yaşadık. Aynı yorumları gibi tatlı biri Mügeciğim. Bize de katmerli poğaça yapmış, ellerine sağlık.

Sohbet ederek Bake Shop'a doğru yolumuzu tuttuk. Yolda Müge'nin anneannesine de uğrayıp enfes bir mücverin tadına bakmayı da ihmal etmedik. Bake Shop'a önden ben girdim. Neden? Çünkü ben kamuya mal oldum :). Ayşemciğim hemen tanıdı beni... Tabi ilk başta 3 saniyelik bir bakışma süreci atlattık. Çok şeker çok.. Aynı telefonda olduğu gibi çığlıklarla karşıladı bizi. Sevgili Tütü ile de tanışma şerefine erdik. Bu arada süpriz bir şekilde 2 derken 4 blogcu oluvermiştik. Çünkü Alacarte Neslihan ve süslü kurabiyeleri de oradaydı. 1-2 saat kalacağız derken sohbetimiz saat 5'e kadar uzadı. Hatta bize sonradan şirin oğluyla Pasta Cafe Özlem ve kekleri ve blogumun baş destekçisi Gökçe de katıldı. Demeyin keyfimize... Laf lafı açtı. Herkes sabırsızlıkla sırasını bekleyerek anlattı da anlattı. Derken bir de blog dünyasının sıkı takipçisi Ebru da gelmez mi... Onu da blog açmaya ikna ettik sayılır. Çok güzel pastalar yapıyormuş laf aramızda. Bol bol yedik, fotoğraf çektik, alışveriş yaptık. Küçük, şirin bir tükkan olmuş Bake Shop. Kızlar hepinize bu keyifli gün için teşekkürler...

OYALAMA KAĞIDI
Ve son bir not olarak, Oyalama Kağıdı'nda ikinci tarifimiz yayında. Tarif bir tık ötenizde. Çocuklarıyla mutfak macerasına devam etmek isteyenlere duyurulur. Bu arada gıda boyaları da Ayşem'in Bake Shop'undan ;)

PASTA ARABA
You Tube'da bu videoyu görünce dayanamadım. Bunu tüm pasta severlere ithaf ediyorum.
Kim istemez ki böyle bir arabası olmasını? :))


11 yorum:

Ceylin ve Mert dedi ki...

Selencim,
Ne iyi etmissiniz de buluşmuşsunuz :))) Tam super olmuş...Sen şimdi gitmişken dayanamayıp yeni pasta yapma cicileri de almışsındır :))
Bu arada oyalama kağıdı için yaptığın sandvicler çok eğlenceli...Bayıldım...Kızım büyüse de ben de onunla mutfaga girip yemekler pişirsem :)))
Öptüm şekercimmmm
Senem

pecete dedi ki...

Süperdiniz; yine gelin lütfennnn... Ve hatta çoğalarak gelin. Herkes gelsin...

Pasta Cafe dedi ki...

Selennn, seni tanıdığıma çok memnun oldum. İnşallah yine bir gün görüşürüz.
Sevgiler

Müge Hüner dedi ki...

Şirinem,
Ne kadar güzel yazmışsın günümüzü, ben senin kadar iyi anlatamamışım duygularımı valla yine...Süperdi, süpper...
Bu arada sen sandviçlerden bahsederken, ben bişey demedim ama çok da gözümde canlandıramamıştım nasıl olur diye, müthiş bir şey olmuş bunlar, iki tarifnde muhteşem oldu, işin çok zor valla, kolaylıklar diliyorum canım arkadasım.

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Ah Ahhh Nasıl merak ediyorum o bake shop ları bir gitsem de kendimi kaybediversem :)) ne güzel bir buluşma olmuş...
Sandviçlerde bomba bomba :))
Sevgiler...

Selen dedi ki...

Senemciğim,
Ceylo büyüyünceye kadar sana baya bir tarif birikecek zaten şanslısın. Bake shop'ta da çok eğlendik ve evet, hemen kurabiye kalıplarını kaptım :)

Ayşem'im,
Her fırsatta geleceğim artık sen hiç merak etme. Bugün nereye gitsem, kiminle buluşsam derdi bitti :)

Özlemcim,
Ben de çok memnun oldum. En kısa zamanda sen ve tatlı oğluşunla görüşmek üzere.

Mögücüm,
Evet ya bundan sonra basit tarifler yayınlarsam yüzüme kara leke sürülecek :). Ama gelişim sessiz değil muhteşem olsun dedim :P Sandviçleri beğenmene de çok sevindim caniko.

Burcucum,
Sağol canım. İstediğin kalıp falan varsa ben sana alıp yollarım. Bilare maillaşalım.

Calisan Anne dedi ki...

Selenko, keşke gelebilseydim ben de, ne güzel bir gün olmuş. Ben de bugün gittim tükkana, Suzy ve Nanelimon Münevver hanımla tanıştım, ikisi de muhteşem şeyler yapıp getirmişlerdi, oğluş lüpür lüpür yuttu hepsini. Sandviçler için söze ne hacet, muhteşem, muhteşem...

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Çok kıskandım neden ben de yokum diye:) Ne bileyim bu kadar güzel olacağını, cümbür cemaat şen şakrak, güzel mamalarla geçeceğini:) Telefonla 2-3 dakika katılmak yetmedi bana, yine gideriz dimi birlikte:)
Sandviçlerden Müge bahsetmişti, gözümde pek canlandıramamıştım ama bunlar çocuklar için süper şeyler, ve yapımı çok eğlenceli ve kolay:)
Bizimkisi doğsun da büyüsün hele yapacağım bunlardan beslenme çantasına:)
fikirler çok güzel. Yaratıcı çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum seni ve başarılarının devamını diliyorum.

Selen dedi ki...

Esroşum,
Valla sizin buluşmanızın da bizimkinden eksik kalır yanı yokmuş şekerim. Siz de dörtlü bir buluşma yapmışsınız, göbekler de şişirilmiş oh oh :) Ayşem için ne kadar keyifli oluyordur. O oğluşu da yerim ben yerim...

Pınarcığım,
Sağol canım. Tabi ki birlikte tekrar tekrar gideriz. Çok keyifli bir yer zaten. Bir kereyle bitecek gibi değil Bake Shop sevdası :)

ayseyaman dedi ki...

Selen'ciğim, canim ben de yazilarini geriden geriden takip ediyorum.:)
Şimdi oyalama kağıdına sonra da nefis krem pastana doğru uzayacağım. :)
Canım bloglar arası dayanışma gibisi var mı? Nefis buluşmalara şayit oluyorum, uzaktanda olsa adınıza seviniyorum. Bir dahaki sefere benim yerimede kaynatın. :)
Canim ilk oyalama kağıdının linki hatalı sanırım. Haberin olsun ama diğer tık çalışıyor.
İyi haftasonları
sevgiler

Selen dedi ki...

Ayşeciğim canım,
Keşke sen de olsan da senle de kaynatsak... Bu arada uyarı için sağol ilk linki hemen düzelttim.
Çok öpüyorum