16 Temmuz 2007

Ayşem'in Kurabişleri, Minik melek ve Mutluluk

Sevgili Mor Koyun sayfasında DDD etkinliğimizin 10. konusu olan 'Ayrı yazılan birleşik kelimeler'i sevimli bir karikatür ve espirili anlatımıyla bizlerle paylaşıyor. Teşekkürler Mor Koyun'cum.


Cumartesi günü itibariyle diyetisyene gitmiş ve bugün itibariyle de adam gibi rejimime başlamış bulunuyorum. Bu süre zarfında sizler için pişireceklerimi kendim yiyemeyeceğim :) ama ara da vermek istemiyorum bloguma, sadece yazılar seyrekleşebilir. Bu sebeple de dün akşam rejimden önceki son kurabiyemi yapmak üzere mutfağa girdim. Bake shop'a gittiğimizden beri bu kurabiyeler aklımdaydı. O gün Ayşemciğim(Peçeteden notlar) bize bu kurabiyeleri ikram ettiğinde hepimiz telaşla tarifini istemiştik. Meğerse sayfasında varmış da biz farketmemişiz. İnanılmaz lezzetli, çerez gibi yutuluveren, harika bir tat. Küçük topları yuvarlamak (yaklaşık 80-90 tane) biraz zor olsa da :) lezzetine değiyor. Tarife buradan ulaşabilirsiniz. Ben yaparken sanırım bardağın boyutundan dolayı 2 bardak un yetti. Son yarım bardağı hamurun kıvamına göre eklemeniz tavsiye edilir. Ayrıca peçetedeki notlara da dikkat etmeyi unutmayın. Blogunun ismine (misafirlikte tarifleri gerçekten de peçeteye yazarız ama :) ) ve her tarifinin altına iliştirdiği özel notlarına bayıldığım yegane insan, tarif için teşekkürler...



















Bu kurabiyeler hem bana, hem kocimiğe, hem aileme yaradı hem de bir teşekküre vesile oldu. Ailem 15 gündür yurt dışında bir gezideydi. Hiç bu kadar ayrı kalmadığımızdan (en azından sadece gezi vesilesiyle ayrı ülkelerde olmamıştık) garip geldi bana. Dün akşam döndüler. Ben de kurabiye dolu metal kovalardan birini onlara hediye ederek hoşgeldiniz diyorum. Sizi seviyorum canlarım benim. Diğer kurabiye sepeti ise bir teşekkür. O kendini birazdan öğrenecek ;). Siz de yakında öğrenirsiniz. Süprizzzzz... Ben mutlu ettikçe mutlu olanlardanım, ya siz?

...........................................
..........................................
..........................................
Pazar günümün başka bir güzel tarafı da tüm günü beraber geçirdiğim melekti. Kocişin kuzeninin kızı olan Elif henüz 1 yaşında. Yeni yeni yürüyor. Tam bir paytak. İpek gibi, mis kokulu. Yatağımızda melekler gibi uyurken yakaladım bu fotoğrafı ve sizle paylaşmak istedim. Tüm meleklere sevgimi yolluyorum. İyi haftalar...


22 yorum:

bembi dedi ki...

madem öyle, biz de diyet kurabiye, kek börek tarifi isteriz! yok mu öyle şeyler, bunların hepsi yalan mı :)) ben de rejimdeyim de.. o bakımdan soruyorumm :)) üstelik kilo almamın tek sebebi, akşam yemeği yerine, deneme amaçlı pişirdiğim muffinleri yemek oldu :/

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Selen'cim ellerine sağlık kurabiyeler nefis görünüyor sunum da çok şık olmuş o renkli kovalarla :))
Bünyem bana da diyete girmelisin uyarısı yapmakta heyhat benim p.tesi daha bu p.tesi değil :P
Sevgiler...

Bir Porsiyon Öykü dedi ki...

Selenciğim,

Kurabiyeler hakikaten anlattığın kadar harika, bir teşekkür bu kadar tatlı iletilirdi:))

Sana mail attım ama buradan da teşekkür etmek istiyorum. Bu minik kurabiyeler, ve özel kartpostalın için çok ama çok teşekkürler,

Diyetisyen programini yeni bitirmiş biri olarak da sana şimdiden başarılar diliyorum arkadaşım,

Sevgiler,

Adsız dedi ki...

Şirineciğim,
Kurabiyeleri tatmış, şanslı bir kişi olarak şimdi resimleri görünce tadı resmen ağzıma geldi hmm.nefiss, ellerine sağlık. Ayşem'in minik saksılara koyması gibi, seninde renkli kovalara koyman harika olmuş.Lezzet kadar sunum da çook önemli, bir kez daha ispatlamış oldun.
Dip Not: Bloglara bebek resmi ve haberi koymanızı bir süre yasaklıyorum kardeşim, bunalıma sokmayın insanı !! :))

özlem hanım dedi ki...

Yine Selen'den harika hareketler. Aptal aptal senelerce kendi kendime rejim yaparım. Yüzlerce kilo verdim, aynen geri aldım. Bi diyetisyene gideyim demedim. Sen ilk kilo verme denemende çok başarılı olacaksın şekerim. Herşeyin bir yöntemi var sonuçta değil mi? Kolay gelsin.

Nukhet dedi ki...

Selennn
Bir suredir gelememistim, senin postun uzerine jet hiziyla tesekkur edeyim dedim ki sasirdim kaldim. ne cok tarif eklemisin. Hangisini okuyayim, soonra da yapayim aklim karisti. Hepsi ama hepsi cok guzel. Ellerine cok cok saglik.
Bu arada su resimleri nasil boyle guzel cerceveliyorsun hangi programi kullaniyorsun. Opuyorum.

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Ben de hamilelik boyunca almam gereken kilonun tamamını şu an itibariyle almış bulunuyorum:) Hamur işlerinden uzak durmak gerekiyor ama bu kurabiyeler nefis nefisss..
Benim de yapmam lazım en kısa vakitte, Çikolatalı cookieler vardı en son kurabiye kabımızda şimdi beypazarı kuruları var, onlar da bitince bu kurabiyeler dolduracak:)
Ben en çok senin şirin kovalarına, kurdelelerine bayıldım, ne tatlı bir hediye, ne güzel zevkin var.
sevgiler

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Selen'ciğim başarılar diliyorum. Umarım istediğin kiloya bir an önce düşersin de biz de o güzelim tarif ve yazılarından fazla mahrum kalmamış oluruz. Ne kadar incesiniz hem sen hem Papatya. Cestttlerinizi zevkle takip ediyoruz biz de.
Sevgiler,

Sanem dedi ki...

Ben biraktim rejimi, aksam yediden sonra yemiyorum, bir de yesil caya basladim, gayet ise yaradigini goruyorum. Kurabiyler de, ambalaji da cok guzel, ellerine saglik ;)

MorKoyun dedi ki...

Ne demek canim, ben tesekkur ederim, bizzat gelip destanimi okudugun icin, guzel yorumlarin icin:)
Kurabiyeler cok guzel gorunuyor, gozum Aysem'in sitesinden isiriyor zaten ama ben bu sefer cok kararliyim, hamur islerini suresiz tatile cikardim, arkasindan da ben tatile cikacagim:)
Sevgiler:)

Minik Kus dedi ki...

Selen, bloga bir geldim pir geldim. Ne guzel bir suru yazi ve tarif eklemissin. Senin yazilarini okumak cok zevkli. Kuru kuru tarif degil ya, cok hosuma gidiyor. Oncelikle kurabiyeler pek sirin, kovalar hele cok tatli :) Seni blogcu arkadaslarinla gorusme konusundaki azminden dolayi tebrik ediyorum. Belli mi olur, belki bir gun senle Florida'da Gainesville'imizde tanisiriz ne dersin?

Mantarli etli yemek konusunda tek bir sorum var. Bu antrikot ne oluyor? Cahilligim sorumdan belli oluyordur ama daha once hic duymadim :( Bilmemek degil ogrenmemek ayip diyerek sorayim dedim.

Raviolin bence de guzel olmustur. Hamurumsu kokusu dedigin gibi kalinligindan kaynaklaniyordur muhtemelen. Arkadaslar zaten tavsiye de bulunmuslar. Hamura azicik sivi yag koymak ise yariyor, bir de yumurta ne kadar fazlaysa cidden o kadar zor acilir.

Hepsi icin ellerine kollarina saglik. Bundan sonra illa ki firsatini bulup her gun gelmeye calisicam. Ama son haftalara gelince sirkette isler artti, pek basimi kaldiramaz oldum. Insallah 20 gun sonra da Turkiye'deyim oleeyyyy, simdiden heyacanliyim. Tamam uzatttim biliyorum ve usulca gidiyorum, opucukler :)

MorKoyun dedi ki...

Sevgili Selen:) Onceki yorumu yazdigimda sabah saatleriydi ve ben toktum:) Cok kararli tavrim 7 saat kadar surdu, eve gelip kurabiyeyi yaptim:))
Hamuru cok sertti, hayatta toplanmayacagini dusundum meer pohleyince dagildigi icin bu kadar guzel olmus:)Aysem'e ve sana tesekkurler, pisman degilim:))

pecete dedi ki...

Yazını büyük bir gülümseme ile okudum. Eminim yediklerinden daha da güzel olmuştur. Derler ki: "İnsan karşınında gördüğü şey aslında kendi içinde olan şeydir." Kısacası güzel sözler kat be kat sahibine iade-i ziyarette bulunuyor şirin şey...

Yemekbahane dedi ki...

Selen,

Ne güzel ne keyifli bir yermiş burası..Nasıl da geç farketmişim.Ordan oraya derken birden kendimi rengarenk bir yerde buldum.
O resimlerin cerceveleri de nasıl oyle?Bir ipucu var ne olur ...bayıldım gercekten?hangi programla yaptın onları?
Bundan sonra burdayım bırakmam:)

Sevgiler
Muge

Selen dedi ki...

Bembicim :)
Ben de pişirdiğim börek,çöreklerden aldım kiloları. Yaklaşık 6 ayda 8 kg kadar!! Vallahi ben rejimsel kek, börek olduğuna inanmıyorum. Hani belki kepek unu falan kullanılır ama gene kilo alınır bence. Bu sürede kendime sadece zeytinyağlı yemek pişireceğimden ve onlar da klasik tarifler olduğundan sanırım tatlı tarifi verip, yaptıklarımı da kendim yemeden kocişin işyerine göndereceğim. Bu sayede tüm tatlı tarifi açığımı da kapamış olurum hem...sevgiler canım

Burcumik,
Sen en iyisi uygun pazartesiyi bekle. Ben de cumartesi kontrolünde azar yeme korkum olsun ki adam gibi diyet yapabileyim diye gittim diyetisyene. Parasız çalışmıyo bizim irade :)

Papatyacım,
Umarım başarılı olurum. Beğendiğine de çok sevindim. Aslında geçen hafta yollayacaktım ama bu zamana kısmet ve daha bile iyi oldu :)

Mögücüm,
Girme sakın bunalıma falan :) tamam yasağa uyacağım, söz. Evet Ayşem'in küçük toprak saksılarını çok beğendim ve ben de markette bunları görünce hemen aldım. Eminönüne gidebilseydim şirin kutular alacaktım ama fırsat olmadı. Beğenmene sevindim canım

Özlemcim canım,
Bakalım göreceğiz diyetisyen rejimi nasıl oluyor. Ben de ilk kez gittim. Şimdiye kadar kendim zayıflıyordum ama baktım ki yaş ilerleyince o kadar da kolay olmuyor kilo vermek, dedim ki yürü kızım :)

Selen dedi ki...

Nükhetciğim canım,
Çok teşekkürler efenim iltifatlara, o sizin güzelliğiniz. Bu arada bir sonraki yazım çerçevelemenin incelikleri üzerine olacak ;) Yaman Ayşe'm gibi ben de bir ders seansı yapayım bari..

Pınarım canım,
Çok teşekkürler. Hamilelikte de kilolar başa bela desene. Ama olsun minik bir kurabiye de içinde büyüyor. Onun için sen ne istersen yemeye devam et :)

Burçinciğim çok teşekkürler. Ben de seni zevkle takip ediyorum. Tarif yayınlamaya devam da kiloları verirsem kendim de yiyebileceğim :)

Sanemciğim,
Tek yaşarken ben de çok kolay rejim yapıyordum akşamları sadece 1 parça et ve salata yiyerek. Ama şimdi kocişi buna zorlamak olmaz, e o yerken de benim de canım çekiyor :) Birşey değil ben bir süredir sağlıklı yemekler pişiriyorum, kociş bir de tatlı ve ekmeği azalttı ve 6 kg verdi. Ben de tık yok, canım sıkıldı vallahi.

Mor Koyuncum :))
Dayanılacak gibi değil zaten bu kurabiyeler, iyi yapmışsın. Sen 2.5 bardak koyduysan ununu belki ondan sert olmuştur. Benimki yumuşaktı. Her halukarda güzel oluyor demek ki bu kurabiye tarif sahibi gibi ;)

Selen dedi ki...

Minik Kuşum şekerim,
İstediğin kadar uzat ne demek. TR'ye gelmeni hevesle bekliyoruz. Nerelere gideceksin gelince? Mesela G-anne'ne gelecek misin? Gainsville'i beklemeden de görüşebiliriz sanki, zira G-anne'ye de bir öpücük sözüm var biliyorsun :) Yoksa benim Amerika'ya gelmemi beklersek ohoooo....
Bu arada ben de antrikot neresi bildiğimden değil de :) teyzem öyle dedi diye orasını aldım sevgili dana kardeşin. Ama senin için araştırdım antrikot gerdan arkası, sırtın da önüymüş canım. İngilizcesi de sanırım chuck.
Hamur bilgileri için de çok sağol caniko. Kalan 20 gününde sana başarılar, kolay gelsin.
Benden de öpücükler :))

Selen dedi ki...

Peçeteeemmmmmm,
Seni mmmmuuuccck diye şapırtadarak bir öpüyorum. Canım benim. Yukarıda da dediğim gibi tarifin güzelliği sahibine benziyor. Ayşemikocum, kocaman sevgiler sana...

Selen dedi ki...

Merhaba Müge,
Hoşgeldin.. Ne iyi ettin de buldun beni. Seninle tanışmama da vesile oldun. Şeker sözlerin için çok teşekkürler. Çerçeveler konusunda bir yazı yayınlayacağım herkes için. Çok sevgiler

Neslihan dedi ki...

Selencim bunlardan ben de yaptım hemen, yeyipte denememek mümkün değildi, Ayşem'in ki kadar olmadı ama ben de yazlığa götürmüştüm, yiyenlerin hepsi çok beğendi. Tabi o kurabiyeye lezzet katan şeylerden biri de oradaki hoş sohbetti sanırım:)
Ellerine sağlık
Sevgiler

Minik Kus dedi ki...

Selencim, ben de gorusmeyi cok isterim ama malesef tatilin buyuk kisminda Ankara'da olucam. Bir yildir beni ozleyen ailem beni pek bir yere birakacak gibi degil. Iki gunlugune Istanbul yapicam. Ganne ile gorusucem ama muhtemelen diger arkadaslarla birlikte gorebilicem. Insallah baska sefere. Bence sen gel bu taraflara. Soyle guz veya baharda, havalar asiri sicak degilken, Turkiye soguk ama burasi sicakken yani :) Malum Kasim'dan sonra ancak soguyor Florida. Opuyorum sekercim, gorusmek uzre...

Selen dedi ki...

Neslihancım çook haklısın,
Yemek bahane, sohbet şahane diyorum ben de...

Minik kuşum
O zaman bana Florida yolları göründü desene :) Ankara'ya da yolum düşerse haberleşiriz. Elbetteki ailen önce, seni görmek için günleri sayıyorlardır eminim ki.
Öpüyorum