27 Temmuz 2011

Nesloş'ta "Yağmur'u Beklerken" partimiz, Patlıcanlı Kıymalı Börek ve Mini Cheesecake'ler

IMG_4715

Yılbaşı buluşmamızı ve soframızı sanırım hatırlarsınız. O buluşma ile çıtaları yükselten Neslihan'a şu ana kadar hiçbirimiz yetişemedik. Hamile olduğunu öğrendiğimiz andan itibaren de muhteşem bir baby shower bizi bekliyor diye hayal etmeye başladık. Sevgili Neslihan da Yağmurcuğu ile birlikte bizi şaşırtmadı ve onca beklentiyle gitmemize rağmen yine de bizi hayran bırakmayı başardı. Rağmen diyorum çünkü çok beklenti ile gittiğinizde mutlaka birşeyleri yetersiz bulursunuz. Ama Neslihan o kadar zevkli hazırlanmıştı, herşey o kadar detaylı düşünülmüştü ki hepimiz açlıktan ölmemize rağmen ilk bir saati fotoğraf çekerek geçirdik.

Bebek bezli pastadan anı defterine, hepimize özel hazırlanmış taçlardan limonatalı biberonlara, badem şekeri hediyelerimizden isim kartlarımıza, bebek bezinden mama yeme oyunundan Neslihan'ın "mom to be" kurdelesini takip bizi şaşırtmasına kadar herşey muhteşemdi.

Kusursuz masamız ve büfemiz. Masada menü listesi, nefis ortancalar, harika tabaklar-peçetelikler-isim kartları;

IMG_4659

ufak masada bebek bezinden pasta, süslü kurabiyeler, anı defteri ve hediyelerimiz;

IMG_4704

"Yağmur'u beklerken" pastamız;

IMG_4707
soframızdan daha yakın bir detay;

IMG_4669
hepimize tek tek hazırlanmış pembe taçlarımız;

IMG_4678
orta sehpadaki ortanca demedimiz,

IMG_4643
tavan lambalarından sarkan süslerimiz;


IMG_4663
detayıyla anı defterimiz;

IMG_4662
hediye badem şekerlerimiz;

IMG_4661
minik meleğin pembiş ayakkabıları;

IMG_4660
Müge'nin elinden süslü kurabiyeler;

IMG_4785


IMG_4695
Neslihan'ın özenle hazırladığı hediyemiz;

IMG_4672

IMG_4681
benim Neslihan'a hazırladığım süslü bebek arabası ve içinde Müge'nin kurabiyeleri;

IMG_4756

IMG_4708
açık büfemiz ve Neslihan'ın son dokunuşları...

Mamaları tek tek fotoğraflamadım. Yukarıdan genel bir fikir edinebilirsiniz sanırım. Bu sefer yediklerimizden çok dekor ve hazırlıklar size fikir versin istedim. Neler yediğimizi de size bu sefer aşağıdaki fotoğraflarda sunuyorum.

IMG_4635
Kabak çiçeği dolması, patatesli poğaça ve kabaklı-havuçlu salata Neslihan'dan,
Zeytinyağlı yaprak sarma Fadime'den,
Kısır Müge'den,
Patlıcanlı ve kıymalı börek benden (tarifi aşağıda),
Ispanaklı ve peynirli börek Esra'dan.

IMG_4634>

Pastamız Yasemin'den,
Tahinli kurabiye Fadime'den,
Makaronlar tabi ki Münevver abladan,
Tarçınlı ve fındıklı kurabiye Neslihan'dan,
Mini cheesecake'ler ise bendendi.

Karnımız bolca doydu. İki bebeğimiz vardı bu sefer sadece buluşmamızda. İkisi de pek usluydu. Annelerine de karınlarını doyurup sohbet etmeleri için izin verdiler. Yağmur kızın hediyelerini de verdik anneciği çok beğendi. Neslihan'ın bize en büyük süprizi ise oyunlardı. Bebek bezinden mama yiyip (görüntüyü tahmin edin) içindekileri tahmin etmeye çalıştık ki en çok bilerek Pınar kazandı. Bir de sık kullanılan bebek eşyalarını tahmin ettik. Neslihan'ın listesindekilerden en çok bilen Fadime oldu. Kazananların hediyelerini de ihmal etmemiş tabi ki Nesloş. Dedim ya herşey kusursuzdu. Böyle baby shower herkese kısmet olsun...


Son olarak tarifimiz de geldi:


Malzemeler:
3 adet yufka
5 çorba kaşığı yoğurt
3 çorba kaşığı süt
1 yumurta (sarısı üzerine)
1 kahve fincanı zeytinyağı
250gr kıyma
2 adet patlıcan
1 adet kuru soğan
tuz, karabiber


Yapılışı:
Patlıcanları dilerseniz közleyip küp küp doğrayın, dilerseniz de çiğden küp küp doğrayıp yağsız tavada yumuşayıp pişene dek çevirin. Közlemek isterseniz folyoya sarıp 180 derece ısıtılmış fırında 25-30 dakika tutabilirsiniz.

Soğanı çok küçük küp küp doğrayıp zeytinyağında kavurun. Kıymayı da ekleyin ve sulanıp suyunu çekene dek ocakta tutun. En son pişmiş küp patlıcanı, tuzu ve biberi ilave edin ve altını kapatın.



Yufkaları 8'er eşit üçgene bölün. 3 kaşık yoğurt, süt, yumurta akı ve zeytinyağını çırpın. Karışımı yufkalara sürüp iç harçtan koyun ve sigara böreği gibi kalınca sarın.

Yumurta sarısını kalan yoğurtla karıştırın. Tepsiye dizdiğiniz böreklere sürün. 180 derece ısıtılmış fırında kızarana dek pişirin. Afiyet olsun...

1 yorum:

Neslihan dedi ki...

Selencim,

Bu özel günü benimle birlikte geçirdiğiniz için, lezzetli yiyecekler hazırladığınız için, güzel hediyeleriniz için ve sana özel olarak kendi ellerinle yaptığın araba için çoook çoook teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız...