24 Ocak 2011

Kuru Domatesli Kereviz


Güzel ve güneşli pazar sabahlarından biriydi. Bu aralar sanırım pek göremeyeceğimiz şekilde ılık bir bahar havası vardı Namlı Gurme Karaköy'e gittiğimizde. İçerisi çok kalabalıktı. Herkes onca lezzet arasında ne yiyeceğini şaşırmış sipariş vermeye çalışıyordu. Biz de kahvaltılıklarımızı ısmarlarken zeytinyağlılara bakmayı da ihmal etmemiştik. Ama bu keşfi yapan ve sofrada bize tattıran Gökçe oldu. Tabağı silip süpürene kadar yiyip içindekileri anlamaya çalıştık bu lezzetin. Tahminlerimiz doğrultusunda da ben denememi yaptım ve tam da aynısı oldu. Çok hafif, lezzetli bir zeytinyağlı olan kuru domatesli kerevizi denemeye davet ediyorum sizi...

Malzemeler:
Kuru domates (10 tane)
1 orta boy kereviz
1/2 limon suyu
Bol kuru fesleğen
Kırmızı ve sarı dolmalık biber

Yapılışı:
Biberleri jülyen doğrayın ve az yağda öldürün.
Kuru domatesleri kaynar suda 10 dakika haşlayın. Sonrasında aynı şekilde jülyen doğrayıp biberlere ekleyin.
Kerevizi de jülyen doğrayıp yarım limon suyunu üzerine döküp bekletin. Yumuşayan biberlere ilave edin. Tuz ve fesleğenini ekleyin. Az su ilave edip pişmeye bırakın.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok: