25 Ağustos 2010

Tuana'nın 2. yaşgünü ve Yenebilir Oyun Hamuru Tarifi


Küçük prensesin ikinci yaşgününü kutladık. Doğumgünümüz oyun ve resim gruplarına gittiğimiz okulun maskotu olan palyaço temalıydı. Halam ile birlikte içi şeker dolu kavanoz süslemeleri hazırladık. Pastamız Işıl'dandı. Palyaçolu balonlar, çocuk şarkıları eşliğinde güzel bir gün geçirdik.




Bu arada Oyalama Kağıdı'na da uzun bir aradan sonra yeni yazımı hazırladım. Burada hem doğumgünü kavanozlarımızın yapımından kısaca bahsettim hem de yenebilir oyun hamuru tarifi paylaştım sizlerle. Neden yenebilir derseniz içeriği tamamen doğal, zararlı bir madde yok ve çok tuzlu olduğundan zaten çocuğunuz tadına bakınca bir daha yemeyecektir. Çok işinize yarayacağına eminim.



Herkese sevgiler

02 Ağustos 2010

Sirkeli Patlıcan



Yasemin'deki buluşmamızın favorilerinden halamın sirkeli patlıcanının tarifini nihayet paylaşıyorum sizlerle. Malum yaz olunca gezmeler de çok oluyor ama artık çok da ihmal etmemek lazım. Çok kolay, hafif ve lezzetli olan bu tarifi denemenizi tavsiye ederim. Ellerine sağlık halacığım... Fotoğraf için de Müge'ye çok teşekkürler...

Malzemeler:
5 adet patlıcan
3-4 adet domates rendesi (ya da robottan geçirin)
1/2 limonun suyu
tuz, şeker, karabiber,
1 küçük kahve fincanı sirke
8-10 diş sarımsak
zeytinyağı
maydanoz

Yapılışı:
Patlıcanlar soyulup dikine dörde bölünür ama uç kısmı tek parça bırakılır( tamamen koparmadan). Limon suyu patlıcanların her yerine sürülür. Patlıcanlar tencereye dizilir.

Domates rendesinin içine göz kararı tuz, bir o kadar şeker, biraz karabiber ve zeytinyağı koyulup karıştırılır. Karışım patlıcanların üzerine dökülür. 40-45 dakika kısık ateşte pişirilir.

not: su koymayın. ancak dip tutacak gibi olursa su ekleyin.

Bu arada sirkenin içine sarımsakları sıkın. Pişen patlıcanın üzerine döküp 5 dakika daha kaynatın. Tencerenin kapağı kapalı soğumaya bırakın. Servis etmeden kıyılmış maydanoz ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun