27 Temmuz 2009

Ton balıklı dürüm


Sıcak yaz günlerinde kolayca hazırlanabilecek, lezzetli ve hafif bir tarifle karşınızdayım.


Malzemeler:

Kişi sayısına göre lavaş (5li paketten 10 adet dürüm çıkıyor)
her lavaş için 1 küçük paket ton balığı
her lavaş için 1 domates, iki taze soğan, biraz roka, biraz maydonoz, çekilmiş karabiber, yarım limon suyu ve keskinlik vermesi için biraz limon kabuğu rendesi ..
çok az zeytinyağı

Yapılışı:
tonbalığı dahil tüm malzemeyi aynen salata yapar gibi ince ince kıyarak salata haline getirip lavaşların içine koyuyoruz ve lavaşı normal dürüm sararmış gibi sarıp 15 dak buz dolabına koyup sonrasında diagonal olarak ortadan ikiye kesiyoruz ve afiyetle yiyoruz. Eğer isterseniz içine doğranmış siyah zeytin veya salatalık turşusu da konabilir. Tarif için yine Pelin'e teşekkürler...

8 yorum:

Nalan Kaplan dedi ki...

Çocuklar için harika bir öğlen yemeği bu dürüm,ellerine sağlık Selen'ciğim sevgiyle kal...

LEMAN dedi ki...

hiçüşenmem sevgılerle selamsız geçmem ben

Adsız dedi ki...

Iyi bayramlar, sevgiler.

bulaşıkdeterjanımalzemeleri dedi ki...

eve gıdınce kendıme mutlaka yapıcam:)) tesekkur ederım

Selma - DUSBAHCESI dedi ki...

Cok severim ton baligini! Durumlerde cok istah acici:)) Ellerinize saglik. Hollandadan sevgiler

tosuncuk dedi ki...

Güzel Türkçeniz ve akıcı anlatımınız için sizi kutlarım. Yemek tarifleriniz de bir ayrı güzel :) Sitemi ziyaret etmek isterseniz işte bağlantısı: www.tosuncuk.com. Görüşmek dileğiyle...

otomatikkepce dedi ki...

Merhabalar dereotlu çöreklerin resmini gördüm tarifini bekliyorum nefis förünüyor
Hülya

Selen dedi ki...

merhaba
otlu çörek diye aratırsanız sayfada tarifi önceden vermiştim.
sevgiler