10 Nisan 2008

Mısır Gevrekli Tavuk


Bu menüyü birkaç hafta önce teyzemde tatmıştım ve gerçekten de bayılmıştım. Salı günü de yine Fenerbahçe maçını izlemek için toplanan ahaliye pişirmeye karar verdim. İyi ki bu ahali geliyor da sayfama koyacak yemekler yapıyorum :) Beğeneceğinizi düşünüyor ve sizi tarifle başbaşa bırakıyorum.

Malzemeler:
14 parça Izgara Tava tavuk (paketinde bu şekilde belirtiyor. Kemiksiz pirzola olanlar)
2 paket krema (ben Sek kullandım)
1 su bardağı süt
Sade Corn Flakes
Tuz, karabiber

Yapılışı:
Sabahtan kremayı süt ile inceltip derin bir kapta tavukları bu sos, tuz ve karabiberle marine edin. Ben tavuk sayısı fazla olduğundan iki kapta yaptım. Üzerini kapatıp buzdolabında bekletin. En az 4-5 saat beklemesi gerekiyor.

Pişirmeden önce mısır gevreklerini elinizle çok fazla ufalamadan parçalayın. Borcamınızı yağlayıp fırınınızı 200 dereceye getirin. Marine sostan aldığınız tavukları paketten çıktığı gibi katlı haliyle (pirzola gibi açmadan) mısır gevreğine bulayın ve borcama dizin. Ben kare borcam kullandım ve 14 parça tavuk tam sığdı. Borcamın dibini kaplayacak kadar yaklaşık yarım çay bardağı marine ettiğiniz karışımdan ve yarım çay bardağı da su ilave edin ve fırına verin. Fırının en alt rafına yerleştirin ki mısır gevrekleri yanmasın. 45dk-1saat içerisinde pişecektir.

Yapması kolay ve görünüşü şık bir yemek. Davetlerinizde deneyebilirsiniz.
Afiyet olsun...

11 yorum:

Bocuruk dedi ki...

Böyle pratik ve güzel mısır gevrekli tavuk tarifi bulsam diyordum. Haftasonu yaparım:) Eline sağlık Selen'ciğim.
Sevgilerimle...

Calimero Mutfakta dedi ki...

Selencim ellerine saglik, gorunce kizarma zannettim nedense ve misir gevreklerinin fazla yag cekecegi icin uzuldum :) ama neyseki firindaymis.. ilk firsatta denenecek!!!
sevgilerle

Minik Kus dedi ki...

Ellerine saglik Selen. Goruntusu gercekten de cok guzel. Tavugu sut veya yogurtlu sosta bekletmek cidden cok guzel yapiyormus. Annemden duymustum ben de. Anneme soyleyeyim de bir de boylesini denesin :)

Ceylin ve Mert dedi ki...

selenişkom,
ben bu tarifin pançolusunu yemiştim, o da cok basarılıydı, corn flakes yerine ufaltılmış panço koyuyorsun...bir dahakine bir de oyle dene istersen...
bu arada, özledim seni cokkk...ne zaman gorusecegiz???? haftasonlarına falan birşey ayarlasak ailecek????
senemişko

sevdamavisi dedi ki...

Selenciğim,
Çok ilginç bir tarif ellerine sağlık. çok lezzetli görünüyor canım. sevgilermi yolluyorum. sevgiler

Aybike Ceylan dedi ki...

Nefis, ellerine saglik Selan'cigim,

Sevgiler ve guzel bir hafta dileklerimle.

Adsız dedi ki...

Seloş sıkça yaparım resmen hayat kurtarıyor değil mi canım. Ancak yağ patlamasın diye tuz koyun diye okudum bir yerde ama hep koluma başıma patlıyor be bacım çaresi ne kızartma mevzunun ya :( fritöz deme ama ne olur çok yağ çekiyor o da :(

NiNo dedi ki...

elerine saglik selencim pek severim bende bu lezzeti

Selen dedi ki...

Kızlar çok teşekkürler,
Minik kuşum ve Senemciğim bir dahakine yoğurt da ilave ederek soslamayı ve pançoyla kıtırlaştırmayı deneyeceğim. Edacım, ben fırında yaptığımdan ve kızartma konusunda ödlek ve tecrübesiz olduğumdan bir yorum yapamıyorum. Ama fırında dene bence süper oluyor ve sıçramıyor :)
sevgiler

daimamutfak dedi ki...

Sevgili selen ellerine sağlık.Çok lezzetli oluyor değilmi?
severek hemencecik tüketiliyor.Bende sık sık yaparım.ev halkı bayram eder..sevgilerle.

Selcen Şenocak dedi ki...

Merhabalar,

Biz yani Selcen ve Evren bir etkinlik hazırlamaya karar verdik. Karar verdik vermesine ama bir yandan da bizi bir telaş aldı ne yapalım diye. İstedik ki etkinliğimiz hem herkesin yüzünde bir tebessüm oluştursun hem de gönüllerimizi küçük hediylerle biribirine bağlasın. Sonunda karar verdik, yaklaşan anneler gününü de düşünerek ANNELER GÜNÜ & KALPTEN GELEN GÜZELLİKLER etkinliğini başlattık.

Katılmak isteyen blogcu arkadaşlar
annelergunu.kalptengelen@gmail.com’ a ad, soyad, blog adresleri ve hediyelerinin gelmesini istedikleri adreslerinin yazılı olduğu bir mail atacaklar ve 10 Mayıs’ta yapılacak kura sonucunda birbiri ile eşleşenleri biz 11 Mayıs’ta mail ile bilgilendireceğiz böylece herkes sadece kime hediye alacağını öğrenmiş olacak. Ancak hediyeniz geldiğinde kimden geldiğini öğrenebileceksiniz. Hediyeleriniz elinize ulaştığında da bloğunuzdan yayınlayacaksınız. Eee bu arada annelerin, anne adaylarının ve geleceğin annelerinin de anneler gününü kutlamış olacağız. İsterseniz yurt dışından isterseniz yurt içinden nereden olursa olsun etkinliğimiz herkese açık. İstediğiniz her şeyi hediye edebilirsiniz kendi ördüğünüz bir şal, yaptığınız bir reçel, bulunduğunuz yere ait yöresel bir şey, pastacılık malzemeleri, kitap vs vs vs… Hepinizi bekliyoruz.


Son Katılma Tarihi: 10 Mayıs 2008
Hediyeyi Ulaştırma Tarihi: 10 Haziran 2008
Hediyelerinizi Bloglarınızda Bizlerle Paylaşma Tarihi: 12 Haziran 2008