17 Şubat 2010

Ayva Tatlısı

Sizleri mutfak biblosu Tuana ile tanıştırmak istiyorum. Tezgahımdan inmiyor. Başka türlü yemek yapmak mümkün değil. Çorbaya döktüğüm şehriyeden, yemeği karıştırmama, havuç rendelememden limon sıkmama kadar herşeye parmağını uzatıyor. Yetenekli de kerata. İnşallah beraber yemek yaptığımız günler de gelecek ve sizinle paylaşacağım.



Annem çok sever ayva tatlısını. Uzun zamandır aklımdaydı yapmak. Halam bizi yemeğe davet ettikçe arada yapardı ve çok lezzetli olurdu. Ben de denedim. Rengi ayvanın cinsinden sanırım sarı kaldı ama lezzeti güzeldi. Yanında kaymaklı dondurma ile servis edebilirsiniz.

Malzemeler:
2 adet ayva
1 adet elma
3/4 su bardağı şeker
1,5 yemek kaşığı pekmez

Yapılışı:
Elmayı rendeleyin. Şeker ve pekmezle karıştırın. Ayvaları soyun, dikine ikiye kesin ve çekirdekli kısımlarını oyun. Oyuk kısımlara elmalı karışımı doldurup düdüklü tencereye yerleştirin. Çekirdeklerini de renk vermesi için tabanına atın. Tencerenin tabanini kaplayacak kadar su koyun. Ben 3 dakika pişirdim yetti. Referans olarak barbunya süresini vereyim. Barbunyayı 7 dakikada pişiren düdüklü ayva tatlısını 3 dakikada yapıyor :)

Afiyet olsun