21 Kasım 2009

Tavuk, Patates ve Etimeğin Yoğurtla Dansı


Çok lezzetli, doyurucu, şık sunumlu bir tarifle karşınızdayım. Geçenlerde kuzenlerim ve halamla kızlar partisi yaptık. Herkes birşeyler yapıp getirdi. Sırayla bu tarifleri sizlerle paylaşacağım. Hepinize afiyet olsun...

Malzemeler:
1kg yoğurt
1 paket etimek
4-5 patates
1 bütün göğüs tavuk
4-5 kaşık mayonez
Sarımsak
Köri, tuz, karabiber, salça



Yapılışı:
Öncelikle yoğurdun tamamını sıkılmış sarımsak ve tuzla güzelce karıştırın. Kare borcamınızın tabanına yoğurdun yaklaşık 1/3ünü yayın. Üzerine etimekleri dizin ve tekrar yoğurdun 1/3ünü yayın. Bu şekilde üzerini örtüp bir gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün patatesleri haşlayıp çok küçük küpler halinde doğrayın. Tavuğu da kuşbaşından daha küçük doğrayıp yağda tuz ve karabiberle kavurun. Köri ile harmanlayın. Dolaptan çıkardığınız etimekli yoğurdun üzerine önce tavuğu, sonra patatesi ve en üste de yoğurdun kalanını yayın. Servis edeceğiniz zaman yağ ve biraz salçayı kızdırıp üzerine dökerseniz şık bir görünüm elde edersiniz.

6 yorum:

ebrulitatlar dedi ki...

mmmhh. çok lezzetli birşey olmuş bu Selen'cim. Ellerine sağlık.
Bu arada güzel kızın nasıl? Büyümüştür ufaklık. Öperim çok, Sevgiler..

Unknown dedi ki...

Ellerinize saglik nefis tatlar güzel tarifleriniz var ellerinize saglik .
Sevgiler canim

gülşen dedi ki...

böyle etimekler çok yumuşak oluyordur değilmi,acaba aynı gün etimekli işlemide yapsak hafif kıtır daha iyi olurmu sizin önerinizide almak istedim?

Selen dedi ki...

Merhaba
Biraz geç cevap veriyorum kusura bakmayın. Aslında 1 saat bile etimekleri yumuşatmaya yetiyor. O yüzden kıtırlığı sağlamak pek mümkün değil. Ama merak etmeyin bu şekilde çok lezzetli. Belki dilerseniz hiç etimeksiz hazırlayıp servis ederken krutonla karıştırıp salata şeklinde sunarsanız dediğiniz kıtırlık sağlanabilir.
sevgiler

gülşen dedi ki...

Selen Hanım dün misafirlerim için tarifinizi denedim,tadı çok çok güzel oldu,körili tavukla etimek çok yakıştı birbirine,ben üzerini közlenmiş kırmızı biberle süsledim oda çok yakıştı lezzetine,tek sorun bu tarifin sunumu tabaklara alırken spatula kullansamda dağılıyor birdahakine paatesleri halka halka doğramayı düşünüyorum:)
tarif için teşekkürler...

Selen dedi ki...

Sevgili Gülşen,

denemene çok sevindim ve tabi ki beğenmene de. Evet servis kısmı biraz sorun oluyor. Etimekler yumuşadığından ve yoğurtlu olduğundan düzgün şekil çıkarmak mümkün değil. Ama olsun lezzete bakalım değil mi :)