Sayfalar

19 Kasım 2007

"Mutlu Yıllar" Keki


Haftasonu bir arkadaşımızın doğumgünüydü. Çidocuğumuz kendi deyimiyle :) 21'ine bastı. Hep beraber buluşup evde keyif yemeği yedik. Bana da bu yemek için yoğurtlu kabak-havuç salatası yapma görevi düştü. Ben tabi ki bu görevi az buldum ve bir de kek yapmaya karar verdim. Bunun için de sevgili Ayşemciğimde gördüğüm silikon "happy birthday" kalıbını kullanmayı uygun gördüm. Tütücüm sağolsun bana kalıbı en acilinden ulaştırdı. Nasıl bir kek yapsam diye uzun uzadıya düşündükten, krem şantiyle mi süslesem sade mi olsa diye karar vermeye çalıştıktan sonra sizlere aşağıda vereceğim tarifi seçtim sonunda. Gerçekten de sade ama çok lezzetli bir kek oldu. Sade ve kakaolu kekin birleşimi kalıbın güzelliği ile şekillenip hayat buldu ve doğumgünü çocuğunu sevindirdi.

Malzemeler:
5 yumurta
3 su bardağı şeker
1.5 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
50 gr kakao

Yapılışı:
Şeker ve yumurtaları, şeker eriyene dek çırpın. Yoğurt ve yağı ekleyin. Son olarak vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyip karışana dek çırpın. Sade karışımın 1/3'ünü başka bir kaba ayırın. Kalanına kakaoyu ekleyip tekrar karıştırın.

Fırını 180 dereceye ısıtın. Kalıba hiç yağlamadan harflerin çukurluklarını dolduracak şekilde kakaolu hamurdan dökün. Üzerine sade karışımı yayın ve son olarak kakaolu karışımın kalanını da dökün. Yaklaşık 40-45 dakika kürdan batırdığınızda temiz çıkana kadar pişirin. Kalıbı fırından çıkardıktan sonra soğuyana kadar bekleyin ve keki kalıptan çıkartın. Zaten o kadar kolay çıkacak ki hayret edeceksiniz. Basit ama hoş görünümlü ve lezzetli bir kek, tavsiye ederim.

Herkese sevgiler

23 yorum:

  1. Valla süper bi düşünce...Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Selenciğim doğum günü için harika oymuş....sade ve şık...umarım tadıda nefistir....ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  3. slm
    ellerine saglik canim
    mutlu yillar

    www.yenitadlar.blogcu.com

    YanıtlaSil
  4. nice mutlu yillara arkadasina canim ellerine saglik blog mansette gordum yettim geldim :)

    YanıtlaSil
  5. Yanına çay mı kahve mi ? Hemen hazırlayıp demliği alıp geliyorummmm !!!!

    YanıtlaSil
  6. Selencim ellerine sağlık, bu tam bir doğumgünü keki olmuş:). Kalıp gerçekten çok hoşmuş.
    Çok öpüyorum, sevgiler:).
    aslı

    YanıtlaSil
  7. slm canım..

    nefis olmuş..

    işte şu an olsa çayla ne güzel yerdim...

    ellerine sağlık..........

    YanıtlaSil
  8. Şirine kalıba bayıldım yav, hiç süslemeye bile gerek yok, pişir tamam.Kendinden süslü. Tabi harflerin üzerine kakaolu karışım dökmek en dahiyane fikir, en çok bu hoşuma gitti, edinmek lazım bu kalıptan. ellerine sağlık cicim.

    YanıtlaSil
  9. valla ne güzel bir kalıpmış bu böyle.bu arada arkadaşının doğum günüde kutlu olsun.sevgiler.naşide

    YanıtlaSil
  10. Canımın içi Selenim,

    kalıp için Tütü'yeee çook teşekkür edelim. :) Çünkü nefis olmuş bu kalıpta yaptığın kek.. Kalıbı pek sevdim. Ben de görmüştüm AYşen'lerin tükkanda :) AKlıma düşmüştü. Almalı :)

    Sonrada çikolatalı karışım kullanımın çok güzel olmuş... Çok şık :)

    Çido'nun doğum günü kutlu olsun diyelim :) Hepimiz 21 yaşında değilmiyiz :)

    sıcacık sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. Selencim :)
    kendinden desenli olan kalıpları bende yeni yeni keşfediyorum. Süsleme yaparken kolay oluyor ama sen sade olarak hazırlamışsın keki, sanırım şu sıralar biraz yoğunsun yoksa eminim sen bunun üzerini süssüz bırakmazdın..:)
    Ama desene lezzet yeride süse püse ne gerek var..:))
    Doğum günü sahibesine nice saglıklı mutlu yıllar dilerim...
    Ne incesin ne tatlısın sana boşuna şirine demiyorlar..:))
    öpüyorum seni
    Sevgilerle

    YanıtlaSil
  12. ikinci resim mükemmel görünüyor ellerine sağlık hemen kalıptan almalıyım:)

    YanıtlaSil
  13. ay bu kalıp çok güzelmiş hemen almak istiyroum nic yıllar diliyorum arkaaşına da
    sevgiylee

    YanıtlaSil
  14. Seluuu! Nihayet yani değil mi :) tariflerin hele ki püff noktaların hepsi ayrı bir güzellikte. Elbet yapım aşaması bakımından mutfaktan en uzak köşede yaşıyorum biliyorsun ben de dip notlarla kurtarıyorum kendimi çaktırma. (Yardımcı bilgilerin için teşekkürler :)) Sayfayı açmamla sanki buram buram kek kokusu yayıldı buraya, canım istedi şimdi ya ellerine sağlık fıstıko

    YanıtlaSil
  15. Canım ithal oranj silikon kapmı canım bu ? Kekle sade ama aa kekde yazı denecek cinsten olmuş ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  16. Birde bu nefis keke Selen'ciğimin tatlılığıda eklenince yemede yanında yat olmuştur. Ellerine sağlık Selen'cim. Arkadaşının doğumgünü kutlu olsun. Nice senelere. Sevgiler, öpüyorum...

    YanıtlaSil
  17. Selencim,
    Kalıp çok ilgimi çekti. Kek de o kadar güzel görünüyor ki. Eline sağlık:)
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  18. Kalıp çok güzelmiş. Ellerinize sağlık kekde vazgeçilmezimdir. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  19. Selenim ellerine sağlık, ne kadar zarif olmuş öyle. Yazının kakaolu olması da ayrı bir hava vermiş sanki. Ellerine sağlık becerikli arkadaşım. Kocaman sevgiler

    YanıtlaSil
  20. şekerim senin bloğa girmek bir hayli zor oluyor, neden acaba? açılmak bilmiyor, kaç gündür deniyorum..Bugün yılmadım açtım bıraktım sonra baktım açılmış...
    Unuttunuz mu beni, hiç gelip gitmek yok yaw:( bu kalıbı çok sevdim beeennn....bayıldım..kek harika duruyor.Eline sağlık şekercim.Ne zaman yemek yiyoruzzz ??
    Sevgiler
    Müge

    YanıtlaSil
  21. Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor.Kardaşınızında doğum gününü kutlarım.
    Sevgiyle kalın....

    YanıtlaSil
  22. Arkadaşlar hepinize beğeninizden dolayı çok teşekkürler. Ayşe'm yamanım, keki süslesem mi diye çok düşündüm ama son kararım böyle bir farklılık yaratmak oldu. Krem şantiyle süslemek bilindik olacaktı. Beğenmene sevindim canım benim.
    Edacım valla ithal mi bilmiyorum ama silikon bir kalıp. İlk kez silikon kalıp kullandım ve cok memnun kaldım.
    Yemek bahanem Müge'm,
    Seni unuturmuyum hiç canım komşum. Benim blog bende hızlı açılıyor ama yavaşsa da çok resim var diye olabilir. En kısa zamanda buluşalım derim..

    YanıtlaSil

GÜZEL YORUMLARINIZLA SİTEME RENK KATTINIZ. TEŞEKKÜRLER...