Sayfalar

17 Şubat 2010

Ayva Tatlısı

Sizleri mutfak biblosu Tuana ile tanıştırmak istiyorum. Tezgahımdan inmiyor. Başka türlü yemek yapmak mümkün değil. Çorbaya döktüğüm şehriyeden, yemeği karıştırmama, havuç rendelememden limon sıkmama kadar herşeye parmağını uzatıyor. Yetenekli de kerata. İnşallah beraber yemek yaptığımız günler de gelecek ve sizinle paylaşacağım.



Annem çok sever ayva tatlısını. Uzun zamandır aklımdaydı yapmak. Halam bizi yemeğe davet ettikçe arada yapardı ve çok lezzetli olurdu. Ben de denedim. Rengi ayvanın cinsinden sanırım sarı kaldı ama lezzeti güzeldi. Yanında kaymaklı dondurma ile servis edebilirsiniz.

Malzemeler:
2 adet ayva
1 adet elma
3/4 su bardağı şeker
1,5 yemek kaşığı pekmez

Yapılışı:
Elmayı rendeleyin. Şeker ve pekmezle karıştırın. Ayvaları soyun, dikine ikiye kesin ve çekirdekli kısımlarını oyun. Oyuk kısımlara elmalı karışımı doldurup düdüklü tencereye yerleştirin. Çekirdeklerini de renk vermesi için tabanına atın. Tencerenin tabanini kaplayacak kadar su koyun. Ben 3 dakika pişirdim yetti. Referans olarak barbunya süresini vereyim. Barbunyayı 7 dakikada pişiren düdüklü ayva tatlısını 3 dakikada yapıyor :)

Afiyet olsun

21 yorum:

  1. Ay yerim ben onu. Çok tatlı maşallah. Ellerine sağlık Selen'cim. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Maşallah küçük aşcı iş başında allah nazarlardan korusun...Ayva tatlısıda harika görünüyor ellerinize sağlık...
    Sevgiler...

    www.gonuluncelezzetler.com/

    YanıtlaSil
  3. Merhaba,
    Bloğunuzun ismi çok dikkatimi çekti zira ben de bir Yanyalı'yım.
    Yanya ile ilginiz nedir bilemiyorum ancak http://www.yanyafbk.blogspot.com/ adresini ziyaret etmenizi tavsiye ederim. Eğer Yanyalı iseniz, eminim çok beğeneceksiniz.
    Selamlar,
    (tariflerinize de ayrıca bakacağım, mutfakta olmayı severim)

    YanıtlaSil
  4. seleeaaann kocaman bu:) canım benim ne güzel bi bebiş, resmi görünce gözümden yaş geldi valla.. kıskançlıktan mıdır bilemem tabi:)

    YanıtlaSil
  5. Merhaba, ayva tatlınız enfes görünüyor, emeğinize ellerinize sağlık, minik yardımcınızın katkılarınıda yabana atmamalı, yüreğinize sağlık... Sevgiler selamlar...

    YanıtlaSil
  6. ben tuanalı ayva datlusu istiyorum bi zehmet ...

    YanıtlaSil
  7. Bence başlığı değiştirmelisin.
    Tuana'lı Ayva Tatlısı olmalı :)

    YanıtlaSil
  8. ben de bayılırım ayva tatlısına.. yumurcak da super :) ellerinize saglık iknizin de..

    YanıtlaSil
  9. Bence de çok güzel.

    Yanya'lı değilim ama neyse ki memleketimin yüzkarası da değilim.

    Ama olsun çok güzel görünüyor, elinize sağlık :))

    Tüm mutfakta olmayı sevenlere selam olsun :))

    YanıtlaSil
  10. Sut receli konusunda bir sorum olacaktı :) 1 kutu krema kaç ml? Tam olarak ne akdarlık krema kullandın?

    Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  11. Nasıl da büyümüş minik fıstık. Şaka gibi. Daha dün doğmamış mıydı? Misler gibi süt kokmuyor muydu?

    YanıtlaSil
  12. Duduklude oldugu icin renk boyle olmus sanirim Selen. Annemin yaptiklarinda rengi mutlaka kirmiziya donuyor. Az ya da cok! Seker ile kisik ateste kaynamakta sir diye dusunuyorum. Bir de annem birkac tane karanfil atiyor. Ayva cukur kisimlarina sekerin tadina gore iki ya da uc corba kasigi seker koyuyor.

    Tuana tam yemelik 41 kere Masallah! Bu cocuk milleti amma esnek oluyor degil mi(gene Masallah diyelim de), ben boyle bacaklarimi acip otursam kac gun tutulur bilmem :P

    YanıtlaSil
  13. hahaahay super fotolar yaaa! bosver sen tatliyii bana Tuanayi getir ben onu yiceemmm :D:D:D

    YanıtlaSil
  14. selencigim,

    mutfak biblona bayildim, gönderdigin resimlere de! bende bir ara sana benim lokum erkegim deniz-can'in resimlerini gönderirim. bizimkisinin mutfak tezgahin üstünde belirli yeri var, hem yanimda hem de camdan ne var ne yok diye anlatip duruyor...

    cok öptük,
    sera-mina, deniz-can ve canan

    YanıtlaSil
  15. bibloya bayıldım :) ne şeker şey o öyle,,varsın inmesin :)

    YanıtlaSil
  16. harika olmuş.düdüklünüzün markasını soracaktım.benim tefal clipso.3.dakika ona da uygunmudur acaba.tşk ederim

    YanıtlaSil
  17. Merhaba,

    benim düdüklüm wmf marka. ama verdiğim barbunya süresini baz alırsanız sanırım size gerekli süreyi tahmin edebilirsiniz. barbunyayı düdüklüde yapmıyorsanız başka yemek süreleri de verebilirim.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  18. selam sizin düdüklünüz süper ben barbunyayı düdüklüde yapmıyorum.süre verebilir misiniz.
    mercimek çorbasını enküçük ocakta 10dakikada yapıyorum

    YanıtlaSil
  19. Merhaba
    ben çorba yapmıyorum düdüklüde ama yaptığım şeylerin sürelerini yazayım: fasulyeyi 4 dk, eti 10 dk, biber dolmayı 6-7 dk, bezelyeyi 3-4 dk da pişiriyorum. aklıma gelenler bunlar..
    sevgiler

    YanıtlaSil
  20. çok tşk ederim..........

    YanıtlaSil

GÜZEL YORUMLARINIZLA SİTEME RENK KATTINIZ. TEŞEKKÜRLER...