
Geçen haftasonu halamla birlikte Bakırköy turu attık. Yorgunluğun üstüne karnımız acıktı. Tam da o sırada çok lezzetli ev yemekleri yapan Kırıktabak'ı gördük. Halama o kadar övdüm ki kendimizi içerde bulduk. Çok lezzetli zeytinyağlılarla karnımızı doyurduk. Bir de otlu çörek yedik ki yemeyin de yanında yatın. Tabi hemen arkasından evdeki sebzeli tariflere bakıp o tariflerden bozma bir otlu çörek yarattık. O tadı bulamadım (hep öyle olur ya) ama çok lezzetli oldu. Beğeneceğinize eminim. Herkese iyi haftasonları...
Malzemeler:
1/2 su bardağı sıvıyağ
3 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvıyağ
3 yumurta
1 su bardağı yoğurt
2-3 su bardağı un
2 paket kabartma tozu
Yarım demet maydanoz
1 demet dereotu
8-10 dal taze soğan
200 gr beyaz peynir
200 gr beyaz peynir
Dereotu, maydanoz ve soğanı ince ince kıyın. Peyniri de ezip ilave edin. Başka bir kapta sıvı yağ, yumurta (birinin sarısını üzerlerine sürmek için ayırın), yoğurt, un ve kabartma tozunu yoğurun. Unu 2 bardak kadar koyup son bardağı yumuşak bir hamur elde edecek şekilde ilave edin. Bardağınızın büyüklüğüne göre 3 bardak fazla gelebilir. Elinize yapışan bir hamur olacak. İçine ot-peynir karışımını da ilave edin. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsinize bir kaşık yardımıyla top şeklinde hamurlar koyun. Benim tepsime 16-17 tane sığdı. Biraz büyükçe oldu çörekler. Pişerken kabardıkça birbirlerine yapışıyor gibi görünseler de çıktıklarında ayrı oluyorlar :) Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve 180-200 derece önceden ısıttığınız fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
selencigim,
YanıtlaSilsimdi mis gibi demli bir cay ile bu cörekler nasil gider, nasil gider!!!!!!!ellerine saglik,
canan
Ellerine sağlık Selenciğim. Görüntleri çok hoş muffin kalıbındada olur herhalde bu çörekler değilmi?
YanıtlaSilEllerine sağlık Sevgili Selen,
YanıtlaSilTam bana göre bir tarif...
Soğanlı peynirli ve otlu.İlk fırsatta yapacağım.
Selen'cim dereotunu çok severim pratik tarifin için teşekkür ederim.
YanıtlaSilOtlu otlu tam benim damağıma göre olmuş bu çörek Selen'cim, ellerine sağlık :)) Özlemişiz tariflerini :)) Sevgiler...
YanıtlaSilnefis olmuslar galiba ole gorunuyorda :) ellerine saglik sekrim
YanıtlaSilUzun süredir bu tarifi arıyordum Selen..Oğluma tarif ediyordum ..
YanıtlaSilErgen dönemde olduğu için bazı tadları almasını istiyorum..Sadece patates kızartması var onun için,birde hergün peynirli börek ve makarna...Bir de gösterse..
Maydanozu hiç sevmiyor..Bu yüzden anlamadan yitebileceği tadlardan birini yayınlamışsın..Hemen yapacağım..
Sevgiler tatlı kız..
TüTü
eller�n�ze saGLIK
YanıtlaSil.................
cuman�n gelmesine sal�y�da sayma sadece 3 g�n kald�
mutlu sagl�kl� ve huzurlu haftalar d�l�yorum
hoscakal�n
Bayılırım otlu çöreklere Selen'ciğim..Seninkilerde çok nefis görünüyorlar şeker,ellerine sağlık..Kocaman öpüyorum seni..
YanıtlaSilSevgiler
Hepinize çok teşekkürler güzel hanımlar :)
YanıtlaSilSeldacım, muffin kalıbın çok derin olmadığı sürece olur zannediyorum. ama çok derin olursa içi iyice yumuşak kalabilir. Bu arada kalıbı yarıya kadar bile doldursan yetecektir. Gayet güzel kabarıyor çünkü.
Tütücüm, işine yarayan bir tarif olmasına sevindim. Sesini duymak da çok güzel ;)
Merhabalar, ellerinize saglik, gercektende nefis olmus, görüntüde mükkemmmel, sevgiler...
YanıtlaSilSelenciğim ellerine sağlık.Güzel görünüyor.Tadı da sanırım güzeldir...sevgiler...
YanıtlaSilSevgili Selen
YanıtlaSilOtlu çörekler gerçektende harika görünüyor eline sağlık.
Nane ve maydanozu o kadar çok seviyorum ki neyin içine girse harika oluyor.Ellerinize sağlık sevgiler
YanıtlaSilSalen'ciğim şu otlar yeşillikler çöreklere çok yakışıyor. Ben de geçenlerde dereotlu poğaça yaptım ama maydonoz değilde nane koydum. Fena olmadı. Eline sağlık. Bak yine canım çekti :).
YanıtlaSilCok lezzetli görünüyorlar,ellerine saglik.
YanıtlaSilnef�sss olmus eller�n�ze sagl�k
YanıtlaSil.................
mutlu sagl�kl� ho� bir hafta sonu diliyorum
Selan'cigim,
YanıtlaSilEllerine saglik, bende buna benzer bir tarifi severek yapip ve severek yiyiyoruz. Cayla eminim nefis olmustur.
Sevgiler ve guzel bir hafta diliyorum.
Canımın içi Selenim,
YanıtlaSilne güzel olmuş otlu çörek... Ne güzel gezip, görüp, yiyip içmişsiniz.. :)
Ellerinize sağlık hayatım..
sıcacık sevgiler..
www.misssgibi.com
Geceninbu saatinde (saat tam 23.:19) kalkıp yaptım bu çöreği iyimi:) h40 yılda bir yaparım hamurişi, sabah kahvaltıda mideye indiririz artık. Ellerine sağlık, tarifin süper..
YanıtlaSilSelen'ciğim,
YanıtlaSilNefis görünüyorlar. Pek de iştah açıcılar. Olsa da yesek!
Of of yanında bir çayla birde güzelm bir dostla nasıl güzel gider bu çörekler ellerine sağlık.Yarın sabah kahvaltıya yapıyorum mutlaka.
YanıtlaSilselenim bidenem bayildim bu coreklere ben!!! siddetle tavsiye edilir!!!!
YanıtlaSilSelencim bu tarifini de denedim. Bugunku misafirlerim bayıldı. Herkese tarifi yazıp dagıttım. Enfes oldu. Senin tariflerden denediğim bu üçüncü tarif. :) Daha da artar bu sayı. İlk fırsatta bloguma da koyarım benimkilerin fotolarını. Çok teşekkürler şekerim. Opuyorum.
YanıtlaSilMerhaba,
YanıtlaSilGeçen hafta sonu tarifinizi denedim ve çok beğendim,Hamur işi sevmeyen eşim bile hiç sesini çıkarmadan bir kaç tane yedi:)))
İzninizle tarifi bloğumda yayınlamak istiyorum.
sevgiler...
Sevgili Ab-ı Hayat,
YanıtlaSilİzin senindir. Beğenmene çok sevindim. Afiyet olsun :)
Çörek çok güzel görünüyor,ellerinize sağlık. Bende yeni bir blog açtım,yavaş yavaş ilerletmeye çalışıyorum. Sizlerin tariflerinden de yararlanmak isterim. Fikirlerinize açığım. Teşekkürler. SİNEM renkliimutfak.blogspot.
YanıtlaSilBir zamanlar Kırıktabak müdavimi olan ve otlu çöreğini çok beğenen biri olarak, diyorum ki; yolunuz düşerse mutlaka deneyin.
YanıtlaSilTarifinizi enedim. çok beğendim daha doğrusu dereotuyla problemi olmayan herkes beğendi. sakıncası yoksa sitemde yayınlamak isterim. Link vererek tabi.
YanıtlaSilSevgiler Hülya
Tabi ki sevgili Hulya ne demek.. Cok memnun olurum. Begenmenize cok sevindim.
YanıtlaSil