Sayfalar

01 Aralık 2007

BU TARİFLER ESRA'YA ÖZEL

Bu ay Kevgir Esra için özel olarak onun tariflerini içerecek şekilde hazırlandı. Ben de Esra için yazdığım yazımla Kevgir'de yer alırken buradan da onun için hazırladığım iki tarifi size vermek istedim. İlk tarif Esra'nın en çok sevdiği bisküvi olan fındıklı bisküvi, diğeri ise Atatürk ile ortak şekilde hep yemek isteyip hiç denemedikleri enginar (uzakdoğu soslu). Neden bu tarifleri seçtiğimle ilgili güzel hikayeler ise Kevgir'deki yazımda. Ulaşmak için tıklayın.

FINDIKLI BİSKÜVİ
Malzemeler:
2 su bardağı un
2/3 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
2 yumurta sarısı
150 gr margarin
Bütün haliyle 1 fincan fındık

Yapılışı:
Fındığı rondodan çekip toz haline getirdikten sonra tüm malzemeyi yoğurun. Hamuru sera strech’e sarıp buzdolabında 1–2 saat dinlendirin. Fırını 170 dereceye ısıtın. Dolaptan çıkardığınız hamuru yarım cm kalınlığında açıp bisküvi kalıbı ile şekillendirin. 15 dakika pişirdikten sonra ızgara telinin üzerine alın ve soğumaya bırakın.
Çok pratik ve misafiriniz geleceğinde kolaylıkla uygulayabileceğiniz bir tarif.


UZAKDOĞU SOSLU ENGİNAR
Malzemeler:
6 adet enginar
4 adet ince taze soğan
Çeyrek demet dereotu
2 kaşık elma sirkesi
2 kaşık zeytinyağı
3 kaşık soya sosu
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı zencefil
1 çay kaşığı fesleğen
2–3 diş ya da 1 çay kaşığı toz sarımsak
Yarım çay kaşığı kırmızı pul biber

Soğanları ve dereotunu çok ince kıyın. Bir kavanoza aktarın. Üzerine enginar dışındaki tüm malzemeyi ilave edin ve karıştırın. Buzdolabına kaldırıp 1–2 saat dinlenmeye bırakın. Enginarları üzerlerine limon sıkıp tabana 1 parmak kadar su koyarak düdüklü tencerede 5–6 dakika pişirin. Servis yapacağınız zaman enginarların çukur kısımlarına hazırladığınız sostan koyun. Bu kadar lezzetli olacağını tahmin etmemiştim. Hepinize denemenizi tavsiye ediyorum. Sayfamdaki sekiz farklı enginar alternatifine bir yenisini daha eklemiş oldum Esra sayesinde.

Sağolasın tombul melek, sayende hepimiz birlik olduk. Seni görmek demek, yüzünü görmek demek değil, sevgini ve dost elini hissedebilmektir. Bu yüzden de her zaman yanımızda olacaksın…

28 yorum:

  1. iyi geceler selencim..ellerine sağlık nefis görüntüler..yaa tadını hayal edebiliyorum..sevgili rahmetli esracım nur içinde yatsın mekanı cennet olsun..kevgire sadece davetli okuyucular açık diyor..benimde blogspotum var ama..tam çözemedim blogcu devam ediyorum..ekliyeyimmi sayfaya tarifimi..geç oldu sabah bakarım cevabına..tşkler canım..

    YanıtlaSil
  2. Selencim çok özel bir tarif olmuş ellerine sağlık ama biz giremeyecekmiyiz davet istiyor blok

    YanıtlaSil
  3. Nuraycım,
    Senin tarif zaten Kevgir de yayında olacak. Sen de sayfandan link verebilirsin. Benim tariflerim Kevgir de yok o yüzden tekrar sayfamda yayınladım.

    Özlemhancım,
    Son düzeltmeler yapılıyor. Birazdan yayında olur Kevgir.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Merhaba Selen ellerine sağlık harika olmuş.Eminim Esra``da bu birlik olmamıza çok sevinmiştir.Ben kevgir dergisine giremiyorum.Davetli değilsiniz diyor nasıl girebilirim yardımcı olursan sevinirim.Tekrar ellerine sağlık sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  5. Minecim,
    Son düzeltmeler yapılıyor. Biraz daha beklemek gerekecek sonra yayında olacak kevgir

    sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Ellerine ve yüreğine sağlık selen'cim.
    Tüm emeklerin, arkası gelmeyen sorularımıza tatlı dilinle verdiğin cevaplar için tekrar teşekkürler....
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Selencim,
    Kevgire az önce girip şöyle bir baktım da, inan gurur duydum sizlerle. Çok emek verildiği o kadar belli oluyor ki, hepiniz harikasınız. Ellerinize, kollarınıza, yüreğinize sağlık. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  8. selencim harika biskuvilerinle ve cok ozel goruntulu yemeginle kevgiri ozel kildin ellerine saglik canim muhabbetin cok hostu :) sevgiler dunur adayim :D

    YanıtlaSil
  9. Ikisi de cok yerinde guzel tarifler olmus, hele kurabiyenin uzerindeki yazi :) Ellerine saglik Sell-os :)

    YanıtlaSil
  10. Selen'ciğim,
    Gerçekten mucizevi bir iş çıktı ortaya. Hepinizin güzel ellerine sağlık. Ne kadar düşünceli olduğunu bir kez daha gösterdin yarattığın güzelliklerle. Zaten derginin her satırı insanı duygulandırıyor. Toprağı bol olsun Esra'cığın.

    YanıtlaSil
  11. sevgili selen
    herşey esramız için..ellerine sağlık.ayrıca günlerdir verdiğin emekler içinde çok teşekkür ederim.sevgiler..

    YanıtlaSil
  12. Selencim çok teşekkürler , harika organizasyonun ve emeğin için..
    bisküvilere de bayıldım..çok güzeller..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  13. Seloşum Esracığımız hissediyordur eminim yüreğine eline kesene sağlık. Canım ya biskivülerin üzerine kalıplamı yazdın evetse nedir o nerden temin ederiz bana mailden yazarsan çok sevinirim

    info@edasuner.com

    canım

    YanıtlaSil
  14. Edacım,
    O kalıp Bake Shop'tan. İstersen kurabiye kalıbı ve harfleri istersen de sadece harf aparatını alabiliyorsun.
    sevgiler canım

    YanıtlaSil
  15. Canım,

    Ben nefis uzakdoğu soslu enginarı yeme şansım oldu ve gerçekten de nefisti.Hem salata hem de zeytinyağlı bir meze tadında olmuş.

    ELLERİNE SAĞLIK!

    YanıtlaSil
  16. Selen'ciğim,
    Hepinizden Allah razı olsun. Ellerinize, emeğinize sağlık. Toprağı bol olsun Esra'nın.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  17. selencim
    merhaba
    esra için yaptığınız organizasyon
    taktire değerdi. çok güzel düşünmüşsünüz.
    ellerinize yüreğinize sağlık.
    bu arada bisküvi ve enginar harika olmuş

    YanıtlaSil
  18. Sevgili Selen,
    Bisküvi de enginar da nefis olmuş.Bu ayki Kevgir hepsinden güzel oldu bence.Eminim Esra'cığım da çok beğenmiş ve bizimle gurur duymuştur.emeği geçen herkesin eline sağlık.Sevgiler

    YanıtlaSil
  19. esra için göstermiş olduğuınuz ilgi alaka ve verdiğiniz emeğe buradan teşekkür etmek istiyorum bende.bisküvi
    ve enginara söyleyecek tek kelimem harika.....ellerinize sağlık sevgilerimle

    YanıtlaSil
  20. Cok harika görünüyor,findikli bisküvi de enginarda.Ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  21. Böyle arkadaşlarım olduğu için gurur duydum,harikasınız ......

    YanıtlaSil
  22. Selen'cim nefis olmuşlar. Ellerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  23. Selenciğim iki tarif de süper. Ellerine sağlık. Kevgir'in tarif dağıtımı ile bu kadar yoğunken hangi arada yaptın bunları. Çok beceriklisin şekerim. Opuyorum. :)))

    YanıtlaSil
  24. kevgir özel sayisi harika olmus ...emeginiz icin tesekkurler.sicak yazini okudum...kendine iyi bak...

    YanıtlaSil
  25. Selen'ciğim
    Bu nasıl bir emektir?
    Eminim Esra'nın ailesine teselli olmuşsunuzdur.
    Emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum.Adeta bir sevgi seli...
    Tülay

    YanıtlaSil
  26. Merhaba Selen'cim, tüm kosusturmalariniz ve gayretleriniz ile cok güzel bir eser cikti ortaya, burdan sana ve arkadaslarina tekrar üstün gayretlerinizden dolayi tesekkür ederim, dinlenmeyi fazlasiyla hakettin canim. Senin hazirladigin tarifler de harika olmuslar, ellerine saglik.

    Selamlar ve öptüm canim..

    YanıtlaSil
  27. Hayirli bayramlar

    YanıtlaSil
  28. ellerınıze saglık cok gusel gorunuyor..

    YanıtlaSil

GÜZEL YORUMLARINIZLA SİTEME RENK KATTINIZ. TEŞEKKÜRLER...