
Malzemeler:
2 su bardağı un
2/3 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
2 yumurta sarısı
150 gr margarin
Bütün haliyle 1 fincan fındık
Yapılışı:
Fındığı rondodan çekip toz haline getirdikten sonra tüm malzemeyi yoğurun. Hamuru sera strech’e sarıp buzdolabında 1–2 saat dinlendirin. Fırını 170 dereceye ısıtın. Dolaptan çıkardığınız hamuru yarım cm kalınlığında açıp bisküvi kalıbı ile şekillendirin. 15 dakika pişirdikten sonra ızgara telinin üzerine alın ve soğumaya bırakın.
Çok pratik ve misafiriniz geleceğinde kolaylıkla uygulayabileceğiniz bir tarif.

Malzemeler:
6 adet enginar
4 adet ince taze soğan
Çeyrek demet dereotu
2 kaşık elma sirkesi
2 kaşık zeytinyağı
3 kaşık soya sosu
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı zencefil
1 çay kaşığı fesleğen
2–3 diş ya da 1 çay kaşığı toz sarımsak
Yarım çay kaşığı kırmızı pul biber
Soğanları ve dereotunu çok ince kıyın. Bir kavanoza aktarın. Üzerine enginar dışındaki tüm malzemeyi ilave edin ve karıştırın. Buzdolabına kaldırıp 1–2 saat dinlenmeye bırakın. Enginarları üzerlerine limon sıkıp tabana 1 parmak kadar su koyarak düdüklü tencerede 5–6 dakika pişirin. Servis yapacağınız zaman enginarların çukur kısımlarına hazırladığınız sostan koyun. Bu kadar lezzetli olacağını tahmin etmemiştim. Hepinize denemenizi tavsiye ediyorum. Sayfamdaki sekiz farklı enginar alternatifine bir yenisini daha eklemiş oldum Esra sayesinde.
Sağolasın tombul melek, sayende hepimiz birlik olduk. Seni görmek demek, yüzünü görmek demek değil, sevgini ve dost elini hissedebilmektir. Bu yüzden de her zaman yanımızda olacaksın…
iyi geceler selencim..ellerine sağlık nefis görüntüler..yaa tadını hayal edebiliyorum..sevgili rahmetli esracım nur içinde yatsın mekanı cennet olsun..kevgire sadece davetli okuyucular açık diyor..benimde blogspotum var ama..tam çözemedim blogcu devam ediyorum..ekliyeyimmi sayfaya tarifimi..geç oldu sabah bakarım cevabına..tşkler canım..
YanıtlaSilSelencim çok özel bir tarif olmuş ellerine sağlık ama biz giremeyecekmiyiz davet istiyor blok
YanıtlaSilNuraycım,
YanıtlaSilSenin tarif zaten Kevgir de yayında olacak. Sen de sayfandan link verebilirsin. Benim tariflerim Kevgir de yok o yüzden tekrar sayfamda yayınladım.
Özlemhancım,
Son düzeltmeler yapılıyor. Birazdan yayında olur Kevgir.
Sevgiler
Merhaba Selen ellerine sağlık harika olmuş.Eminim Esra``da bu birlik olmamıza çok sevinmiştir.Ben kevgir dergisine giremiyorum.Davetli değilsiniz diyor nasıl girebilirim yardımcı olursan sevinirim.Tekrar ellerine sağlık sevgilerimle.
YanıtlaSilMinecim,
YanıtlaSilSon düzeltmeler yapılıyor. Biraz daha beklemek gerekecek sonra yayında olacak kevgir
sevgiler
Ellerine ve yüreğine sağlık selen'cim.
YanıtlaSilTüm emeklerin, arkası gelmeyen sorularımıza tatlı dilinle verdiğin cevaplar için tekrar teşekkürler....
Sevgiler.
Selencim,
YanıtlaSilKevgire az önce girip şöyle bir baktım da, inan gurur duydum sizlerle. Çok emek verildiği o kadar belli oluyor ki, hepiniz harikasınız. Ellerinize, kollarınıza, yüreğinize sağlık. Sevgilerimle...
selencim harika biskuvilerinle ve cok ozel goruntulu yemeginle kevgiri ozel kildin ellerine saglik canim muhabbetin cok hostu :) sevgiler dunur adayim :D
YanıtlaSilIkisi de cok yerinde guzel tarifler olmus, hele kurabiyenin uzerindeki yazi :) Ellerine saglik Sell-os :)
YanıtlaSilSelen'ciğim,
YanıtlaSilGerçekten mucizevi bir iş çıktı ortaya. Hepinizin güzel ellerine sağlık. Ne kadar düşünceli olduğunu bir kez daha gösterdin yarattığın güzelliklerle. Zaten derginin her satırı insanı duygulandırıyor. Toprağı bol olsun Esra'cığın.
sevgili selen
YanıtlaSilherşey esramız için..ellerine sağlık.ayrıca günlerdir verdiğin emekler içinde çok teşekkür ederim.sevgiler..
Selencim çok teşekkürler , harika organizasyonun ve emeğin için..
YanıtlaSilbisküvilere de bayıldım..çok güzeller..
sevgiler..
Seloşum Esracığımız hissediyordur eminim yüreğine eline kesene sağlık. Canım ya biskivülerin üzerine kalıplamı yazdın evetse nedir o nerden temin ederiz bana mailden yazarsan çok sevinirim
YanıtlaSilinfo@edasuner.com
canım
Edacım,
YanıtlaSilO kalıp Bake Shop'tan. İstersen kurabiye kalıbı ve harfleri istersen de sadece harf aparatını alabiliyorsun.
sevgiler canım
Canım,
YanıtlaSilBen nefis uzakdoğu soslu enginarı yeme şansım oldu ve gerçekten de nefisti.Hem salata hem de zeytinyağlı bir meze tadında olmuş.
ELLERİNE SAĞLIK!
Selen'ciğim,
YanıtlaSilHepinizden Allah razı olsun. Ellerinize, emeğinize sağlık. Toprağı bol olsun Esra'nın.
Sevgilerimle...
selencim
YanıtlaSilmerhaba
esra için yaptığınız organizasyon
taktire değerdi. çok güzel düşünmüşsünüz.
ellerinize yüreğinize sağlık.
bu arada bisküvi ve enginar harika olmuş
Sevgili Selen,
YanıtlaSilBisküvi de enginar da nefis olmuş.Bu ayki Kevgir hepsinden güzel oldu bence.Eminim Esra'cığım da çok beğenmiş ve bizimle gurur duymuştur.emeği geçen herkesin eline sağlık.Sevgiler
esra için göstermiş olduğuınuz ilgi alaka ve verdiğiniz emeğe buradan teşekkür etmek istiyorum bende.bisküvi
YanıtlaSilve enginara söyleyecek tek kelimem harika.....ellerinize sağlık sevgilerimle
Cok harika görünüyor,findikli bisküvi de enginarda.Ellerine saglik.
YanıtlaSilBöyle arkadaşlarım olduğu için gurur duydum,harikasınız ......
YanıtlaSilSelen'cim nefis olmuşlar. Ellerine sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSilSelenciğim iki tarif de süper. Ellerine sağlık. Kevgir'in tarif dağıtımı ile bu kadar yoğunken hangi arada yaptın bunları. Çok beceriklisin şekerim. Opuyorum. :)))
YanıtlaSilkevgir özel sayisi harika olmus ...emeginiz icin tesekkurler.sicak yazini okudum...kendine iyi bak...
YanıtlaSilSelen'ciğim
YanıtlaSilBu nasıl bir emektir?
Eminim Esra'nın ailesine teselli olmuşsunuzdur.
Emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum.Adeta bir sevgi seli...
Tülay
Merhaba Selen'cim, tüm kosusturmalariniz ve gayretleriniz ile cok güzel bir eser cikti ortaya, burdan sana ve arkadaslarina tekrar üstün gayretlerinizden dolayi tesekkür ederim, dinlenmeyi fazlasiyla hakettin canim. Senin hazirladigin tarifler de harika olmuslar, ellerine saglik.
YanıtlaSilSelamlar ve öptüm canim..
Hayirli bayramlar
YanıtlaSilellerınıze saglık cok gusel gorunuyor..
YanıtlaSil