Sayfalar

14 Mayıs 2008

Tel Kadayıflı Muhallebi


Yaklaşık 2 haftadır bu tarifi yapıp yayınlamayı bekliyorum. Ankara'da yengemden aldığım bu tarif çok lezzetli, hafif ve bir o kadar da hoş görünümlü. Umarım dener ve beğenirsiniz.

Malzemeler:
250 gr tel kadayıf
1 çay bardağı yağ (1/2 tereyağ, 1/2 sıvı yağ)
1 su bardağı şeker (ben kullanmadım, şekersiz de çok lezzetli oldu)
1 su bardağı dövülmüş ceviz
Hindistan cevizi

1 kilo süt
1 su bardağı şeker
4 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı un
1 paket krem şanti
1 paket vanilya

Yapılışı:
Kadayıfı bütün olarak koyup yağda kavurun. Kavruldukça parçalanıyor. Pembeleşince altını kapatıp cevizi ekleyin.

Süt, şeker, nişasta ve unu pişirin. Piştikten sonra 1 yemek kaşığı tereyağı/margarin ekleyin ve karıştırın. Daha sonra krem şanti ve vanilyayı da ekleyip iyice çırpın.

Kadayıfın yarısını borcama serin. Üzerine ılınmış muhallebiyi dökün. Hindistan cevizi serpin ve en üste de kalan kadayıfı yayın. Kadayıfı tatlının yeneceği gün kavurmaya dikkat edin. Aksi taktirde yumuşar ve o çıtır lezzeti kaybolur.

Sevgiler

9 yorum:

  1. Ellerine sağlık güzel bir tatlı olmuş. çok hoş

    YanıtlaSil
  2. of selos agzımın suyu aktı valla zaten canım tatlı istiyor :)hemen bi denemeli ya da gelip senden yemeli :P

    YanıtlaSil
  3. Selen'ciğim bu tarifi geçen gün annemden öğrenip misafirlerime yaptım.Okadar güzel ve hafif olmuştuki resim çekmeye bile fırsat olmadan tükendi.Ellerine sağlık,sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Cok lezzetli görünüyor, ellerine saglik canim. Güzel bir hafta sonu tatili diliyorum sana, hoscakal.

    YanıtlaSil
  5. annemde yapmıştı bunu biz bi koşu oturup kadayıf yaptı die koca bi çatal aldık sonrada herkesten bu neyaaaaa:( die bi çığlık geldi:)
    sonra lezzetini anladık aynı tabaktan devam edip koca tabağı yedik bu boyle bi tatlı galiba:):)
    ama cidden yane canımız cekti dogrusu:)

    YanıtlaSil
  6. bu kış sürekli bu tatlıyı yaptım hem pratik hem de lezzetli ...genellikle arasına hazır tavuk göğsü paketlerinden kullandım...ama seninki daha lezzetli olmuştur haliyle...

    YanıtlaSil
  7. Selenciğim ellerine sağlık.Çok değişik bir tarif bu hemen denenecek..sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Merhaba,
    PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 24
    http://porselendemlik.blogcu.com , http://birdemliksohbet.blogspot.com ve
    http://selmahlc.blogcu.com tarafından hazırlanmıştır.
    • Akşam üstü sohbetine gelen dostlara
    • Hanımlarla yapılan günlere
    • Beş çayına gelen misafirlere
    • Herbiri birbirinden lezzetli tarifler..

    26 Mayıs 2008 (pazartesi) -- 8 Haziran 2008 (pazar)
    tarihleri arasında Porselen Demlik Çay Saati Etkinliğini 24 bende yani http://www.keyiflimutfagim.com/ da düzenlenecektir..
    Tüm arkadaşlarımın katılımlarını bekliyorum.


    AYRICA :
    PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ DERGİSİ ÇIKIYOR..
    Yayına Hazırlayanlar
    http://nasibim.blogcu.com
    http://birdemliksohbet.blogspot.com
    Sorumlu Müdür
    http://selmahlc.blogcu.com
    Grafik Tasarım Düzenleme
    Yagmur İpar

    Sizde sunumuna özen göstererek hazırladığınız, leziz ikramlarınızın dergide yer almasını istiyorsanız porselendemlikdergi@hotmail.com adresine onay mesajı gönderebilirsiniz.
    Bunun için yapmanız gereken tek şey
    • adınızı
    • sitenizin adresini
    • dergide yer almasını istediğiniz tarifin adını
    • tarifin link adresini göndermeniz yeterli olacaktır:)
    Örnek
    isim: SEVİL SAHİN
    site adı: http://birdemliksohbet.blogspot.com
    Tarif : SALATA YARIŞMASI
    Link:http://birdemliksohbet.blogspot.com/2008/05/ite-salata-yarimamizin-birincisi.html

    Ayrıca bu dergi için sponsor olmak istiyorsanız porselendemlikdergi@hotmail.com adresine başvurabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  9. kızkardeşimin görümcesi yapıp getirmişti. tattım çok lezzetliydi, fakat yapmak henüz kısmet olmadı. ellerinize sağlık nefis görünüyor..

    YanıtlaSil

GÜZEL YORUMLARINIZLA SİTEME RENK KATTINIZ. TEŞEKKÜRLER...