tag:blogger.com,1999:blog-8139878406554373214.post8725115095070003332..comments2024-01-02T21:26:11.023+03:00Comments on Yanya'dan Evenez'e: Fırında Kıymalı KuşkonmazSelenhttp://www.blogger.com/profile/08242869268292520208noreply@blogger.comBlogger13125tag:blogger.com,1999:blog-8139878406554373214.post-66920364354917664462007-05-14T15:47:00.000+03:002007-05-14T15:47:00.000+03:00Ganneciğim, denemeni tavsiye ediyorum. Sadece haşl...Ganneciğim, denemeni tavsiye ediyorum. Sadece haşlamasını ben de beceremedim, yenecek gibi değildi. sevgiler<BR/><BR/>Canancığım canım, bu patates tarifi ağzımı sulandırdı vallahi. Bahsettiğin soslardan TR'de yok sanırım. Biz de böyle kıymalı falan idare etmeye çalışıyoruz :)<BR/><BR/>Lamacığım ve Papatyacığım çok teşekkürler.<BR/><BR/>Minik kuşum, birgün bu püf noktanın ne olduğunu öğrenirsen bana da ilet olur mu :)<BR/><BR/>Aybikeciğim,<BR/>Umarım tarifi dener ve beğenirsin. Domates ve kıyma kuşkonmazlara lezzet katıyor...<BR/><BR/>Hepinizi öpüyorumSelenhttps://www.blogger.com/profile/08242869268292520208noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8139878406554373214.post-57438460197939328882007-05-12T05:39:00.000+03:002007-05-12T05:39:00.000+03:00Selen'cigim,Tekrar hosgeldin, hayat deavm ediyor n...Selen'cigim,<BR/>Tekrar hosgeldin, hayat deavm ediyor ne yazik ki.<BR/>Ellerine saglik, Acalya'nin dedgi gibi burada cok bol bulunan bir sebze ama bende bir kez denedim sonra vazgectim. Senin tarifini denemekte fayda var.<BR/>Sevgiler ve iyi hafta sonlari.Aybike Ceylanhttps://www.blogger.com/profile/17243357573514495745noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8139878406554373214.post-71438069957644388192007-05-12T01:08:00.000+03:002007-05-12T01:08:00.000+03:00Selencim basin sagolsun... yeni okuyorum. Huzur ic...Selencim basin sagolsun... yeni okuyorum. Huzur icinde yatsin...Papatyahttps://www.blogger.com/profile/00083626245245873989noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8139878406554373214.post-25880953416608687532007-05-12T00:07:00.000+03:002007-05-12T00:07:00.000+03:00Selen, ellerine saglik. Asparagus cidden buralarda...Selen, ellerine saglik. Asparagus cidden buralarda cok yaygin. Et yemeklerinin yaninda grillde pisirilmis olarak getiriyorlar. Ben et yemedigim icin, et yiyen arkadaslarimin tabagindan alip denemistim. Bazi yerlerde tadi guzel oluyor ama bazi yerlerde ise tatsiz tuzsuz. Sanirim onemli olan sosu, ya da gril edildikten sonra dokulen her neyse o onemli. Sevgiler...Minik Kushttps://www.blogger.com/profile/03114843245281168445noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8139878406554373214.post-85174966997347477282007-05-11T20:07:00.000+03:002007-05-11T20:07:00.000+03:00Basin Sagolsun Selen...Insallah cennette bulusursu...Basin Sagolsun Selen...Insallah cennette bulusursunuz...<BR/>SevgilerimleLaMahttps://www.blogger.com/profile/06979605838431245608noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8139878406554373214.post-21546326375667731792007-05-11T12:58:00.000+03:002007-05-11T12:58:00.000+03:00selencigim,kendini biraz toparlayip sitene dönüsün...selencigim,<BR/>kendini biraz toparlayip sitene dönüsün iyi oldu...benim yedi yil olacak bu ekim 5 de rahmetli annemi kaybedeli ve onu anmadigim, özlemedigim gün yok.<BR/><BR/>kuskonmazli tarifin cok ilgin, almanya'da cok yayin gercekten bu sebzenin kendi tadi, tuzu, kokusu bile yok fakat sauce hollandaise ve bearnaise ile yenilecek gibi...hele ki yaninda tazecik patatez haslanirsa ve onlari sonra tavada az zeytinyagda ve bir dal biberiye ile 15-20 dak. kisik ateste pisirirsen.<BR/><BR/>seni kucakliyorum <BR/>canancanan kuferhttps://www.blogger.com/profile/00048078591767655623noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8139878406554373214.post-39713427751944156502007-05-11T11:45:00.000+03:002007-05-11T11:45:00.000+03:00Selenciğim ellerine sağlık. Ben de Paris'te yemişt...Selenciğim ellerine sağlık. Ben de Paris'te yemiştim kuşkonmazlı bir yemek ama çok sevmedim. O nedenle şimdi biraz önyargılıyım. Belki kıymalısı güzel oluyordur. Denemek lazım. Sevgiler...GANNEhttps://www.blogger.com/profile/02487938856423001059noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8139878406554373214.post-19261535991553942162007-05-11T10:51:00.000+03:002007-05-11T10:51:00.000+03:00Sevgili Hakkı dayı,Haklısınız. Ben de şubat ayında...Sevgili Hakkı dayı,<BR/>Haklısınız. Ben de şubat ayında bir kuşkonmaz çorbası denemesinde bulunmuştum. Gerçekten de çok lezzetli oldu.Selenhttps://www.blogger.com/profile/08242869268292520208noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8139878406554373214.post-37346089200594958492007-05-11T10:49:00.001+03:002007-05-11T10:49:00.001+03:00Açalyacığım,Ben de Amerikadayken yanlış hatırlamıy...Açalyacığım,<BR/>Ben de Amerikadayken yanlış hatırlamıyorsam özellikle çin lokantalarında haşlanmış kuşkonmazlar oluyordu ve ben de bayıla bayıla yiyordum. Açıkçası önce aynı şekilde haşlayıp salata şeklinde yemeye çalıştım ama kaçırdığım bir püf nokta var sanırım. O yüzden bu kıymalı tarifle tatlandırmak istedim kuşkonmazı. Yoksa aynen dediğin gibi tatsız bişey oldu :) <BR/>Bu arada anneannemle ilgili haberi verirken en çok seni üzmekten korktum doğumuna çok az kaldığı için... Ama sonra dedim Açalya ne bağnazlarla savaştı son zamanda, o sinirden etkilenmediyse bişey olmaz :)<BR/>ÖpüyorumSelenhttps://www.blogger.com/profile/08242869268292520208noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8139878406554373214.post-20250782854343143672007-05-11T10:49:00.000+03:002007-05-11T10:49:00.000+03:00Zerrinciğim acımız ortak, beni en iyi anlayabilece...Zerrinciğim acımız ortak, beni en iyi anlayabileceklerdensin. Teşekkürler canım. sevgilerSelenhttps://www.blogger.com/profile/08242869268292520208noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8139878406554373214.post-60065559111107124752007-05-11T09:13:00.000+03:002007-05-11T09:13:00.000+03:00Selen hanım www.agzimitadi.blogspot.com a gösterdi...Selen hanım www.agzimitadi.blogspot.com a gösterdiğiniz ilgi için teşekkürler. Almanya'da çok güzel kuşkonmaz yemekleri yapılıyor hele çorbası harika oluyor.Hakkı Arıkanhttps://www.blogger.com/profile/12212822887182500991noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8139878406554373214.post-63072212925946128232007-05-10T22:32:00.000+03:002007-05-10T22:32:00.000+03:00Merhaba Selen, inan çok üzüldüm. Başınız sağolsun ...Merhaba Selen, inan çok üzüldüm. Başınız sağolsun canım.. Toprağı bol olsun. diyecek hiç birşey bulamıyorum... Ben de bir mayıs günü ananeciğimi kaybettim hala dün gibidir yarası ....<BR/>:(((Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8139878406554373214.post-62985377219822108092007-05-10T22:14:00.000+03:002007-05-10T22:14:00.000+03:00Bu ulkede kuskonmaz bizde patlican kadar yaygin tu...Bu ulkede kuskonmaz bizde patlican kadar yaygin tuketilen bir sebze. Benim pek hazetmedigim bir sebze, tadi yok tuzu yok, illa bir seyle tatlandirmak lazim, yok uzerine karabiber, zeytinyagi ve parmesan peyniri serpicen, firina vercen de, oyle tadi cikcak. Belirgin bir lezzetinin olmamasi yuzunden pek pisirilen bir sebze degil bizim evde. Her ne kadar Tammo cok sevse de, yutkunmakla kaliyor :)) ayda bir falan yapiyorum iste bir taraflari sismesin diye :))<BR/>Ama kuskonmaz hakkindaki bilgiler cok guzel, paylastigin icin tesekkurler, bu tarifi de deniyeyim, cunku kiyma falan, o zaman ben de yerim yani, arada kaynar.Açalyahttps://www.blogger.com/profile/14720309251803005440noreply@blogger.com